Hyundai Motor Group и LG Energy Solution обявиха, че са започнали

...
Hyundai Motor Group и LG Energy Solution обявиха, че са
започнали
Коментари Харесай

Hyundai и LG с нов завод за батерийни елементи

Hyundai Motor Group и LG Energy Solution оповестиха, че са започнали построяването на напълно нов завод за батерийни детайли за електромобили в Карауанг, Индонезия.

Новото индустриално оборудване, което се чака да стартира да действа през 2024 година с годишен потенциал от 10 GWh елементи, ще бъде в положение да обезпечи батерии за над 150 000 електрическия автомобил, разработени на модулната на автомобилния гигант Hyundai Motor Group.

Първата публична стъпка за реализирането на новия цех беше направена през юли тази година, когато Hyundai Motor Group и LG Energy Solution подписаха меморандум за съгласие с правителството на Индонезия за формирането на венчър на локално равнище с обща и равна инвестиция от двете страни за 1.1 млрд щатски $.

"Hyundai Motor Group концентрира своите възможности за това да стане гробален лидер на пазара на електрически автомобили, което от своя страна е основно за обезпечаването на бъдещата конкурентоспособност ", разяснява по време на формалното събитие по началото на построяването на завода Юсун Чунг, председател на Hyundai Motor Group.

От Hyundai Motor Group анонсират, че въпреки и първоначален капаците от 10 GWh, новият завод ще може да бъде развъртян и разширен за увеличение на производството до 30 GWh.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР