Hyundai може да се похвали със силен резултат в Германия

...
Hyundai може да се похвали със силен резултат в Германия
Коментари Харесай

Hyundai бележи точки във Федералната република

Hyundai може да се похвали със мощен резултат в Германия - южнокорейският производител на коли реализира връх за всички времена през 2021 година с пазарен дял от 4,1 %. Hyundai се опълчва на сложните рамкови условия, породени от корона пандемията и при свиващ се пазар като цяло, Hyundai съумя да записва нарастване от 1,5 % със 106 620 регистрации. Това значи и третото място измежду вносните марки в Германия.

„ По този метод Hyundai остава най-успешният азиатски производител в Германия. Причината за този триумф още веднъж беше нашата атрактивна продуктова гама, на първо място с непрестанно възходящия избор от различни задвижващи системи и добре оборудвани търговски сътрудници. Нашите бестселъри в моделната гама бяха Kona с дял от 28 %, Tucson с над 17 % и i30 с съвсем 14 % “ - споделя Юрген Келер, ръководещ шеф на Hyundai Motor Deutschland GmbH.

Hyundai съумя да резервира мощната си позиция в частните регистрации с пазарен дял от 4,3 % и има намерение да разшири това в допълнение през настоящата година. Търговските регистрации на марката стигнаха 18 476 транспортни средства, което е нарастване от 55,2 % спрямо миналата година. Отново най-популярните модели бяха Kona (33%), Tucson (17%) и i30 (12%). Забележително е също, че Ioniq 5 зае четвърто място измежду най-популярните модели за клиенти с автопаркове с над 10 % регистрации.

Що се отнася до различните задвижвания, Hyundai продължи сполучливия си курс като вносна марка номер 1 в Германия със 70 703 регистрации и усили продажбите на хибридни, plug-in хибридни и акумулаторни електрически модели със 120 % на годишна база. Това значи, че 66 % от регистрациите на Hyundai имат различно задвижване.

С пазарен дял от 7,5 % за електрически транспортни средства, Hyundai зае четвърто място в регистрационната ранглиста. Моделната гама на SUV и неговите различни разновидности на задвижване също имат забележителен принос за триумфа. Моделите Bayon, Kona, Tucson, Santa Fe и Nexo съставляват 51 % от всички регистрации на Hyundai с над 54 000 транспортни средства, като 80 % от тях са SUV с различно задвижване.

С към 25 % чисто електрически транспортни средства и 41 % хибридни и plug-in хибридни разновидности от общите регистрации, Hyundai може да огледа обратно към най-хубавия резултат във връзка с стойностите на CO2. Със междинна стойност на автопарка от 91,6 грама на километър беше реализирана най-висока стойност през 2021 година, което подхожда на спад от 26 % спрямо миналата година.

Целите за бъдещето - компанията Hyundai Motor желае да стане климатично неутрална със своите артикули и интервенции до 2045 година Стратегията за това се основава на три стълба - екологична подвижност, платформи от последващо потомство и решения и технологии за зелена сила. По пътя към климатична индиферентност въглеродните излъчвания би трябвало да бъдат понижени със 75 % до 2040 година

Освен това азиатският производител се ангажира последователно да усилва каузи на продажбите на транспортни средства с нулеви излъчвания (ZEV) през идващите години. Автомобилите с мотори с вътрешно горене към този момент няма да се оферират в Европа от 2035 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР