Hyundai Mobis, който принадлежи на Hyundai Motor Group е първата

...
Hyundai Mobis, който принадлежи на Hyundai Motor Group е първата
Коментари Харесай

Hyundai Mobis анализира жизненоважни данни на шофьорите

Hyundai Mobis, който принадлежи на Hyundai Motor Group е първата компания в света, която е създала интегриран надзорен блок, който проучва жизненоважни данни на лидера като стойка, сърдечен темп и мозъчни талази. Тази технология, наречена Smart Cabin Controller от компанията, се състои от четири датчика за премерване на жизненоважните параметри на пасажерите, контролер за анализиране на тези параметри и софтуерна логичност.

Smart Cabin Controller е оборудван с четири датчика - 3D камера, която улавя позата на пасажерите, ЕКГ датчик, който е прикован към кормилото, датчик за уши, който мери мозъчните талази, протичащи към ушите, и HVAC датчик, който мери температурата/влажността и равнищата на въглероден диоксид в кабината.

Контролният блок проучва разнообразни жизненоважни данни, събрани от тези датчици в действително време, с цел да обезпечи безвредно шофиране. Например, той предлага превключване към режим на самостоятелно шофиране, когато ЕКГ датчикът открие високо равнище на стрес на лидера, и той отваря прозорците или превключва на режим на циркулация на чист въздух, когато равнището на CO2 е прекомерно високо.

Очаква се тази технология да бъде доразвита, с цел да се ускори сигурността на транспортното средство при положение на изключителна обстановка, да вземем за пример проблем със сърцето на лидера. С този нов блок за ръководство компанията е на път да осъществя технология за сигурност, която се концентрира върху пасажерите, а не върху продуктивността на автомобила. Hyundai Mobis чака, че този специфичен контролер на виталните индикатори ще помогне на автомобила да играе ролята на „ център за здравни прегледи при шофиране “.

„ Нашето основно конкурентно преимущество е софтуерното решение, създадено за използване на опазването на здравето към подвижността, и контролерът, който разрешава интегриран надзор “ - изяснява Чеон Дже-Сунг, началник на R&D в Hyundai Mobis - „ Въз основа на неповторимата жизненоважна база данни, която имаме построена, ние ще продължим да разширяваме тази технология, с цел да предоставим повече функционалности, в това число попречване на заболявания при автомобил, ръководство на напрежението и попречване на шофиране в нетрезво положение. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР