Hyundai и Kia изтеглят общо 3,37 милиона превозни средства в

...
Hyundai и Kia изтеглят общо 3,37 милиона превозни средства в
Коментари Харесай

Kia и Hyundai изтеглят 3,37 милиона коли поради опасност от пожар

Hyundai и Kia изтеглят общо 3,37 милиона транспортни средства в Съединени американски щати заради риск от пожари в моторите, като подреждат на притежателите да паркират на открито и надалеч от здания до довеждане докрай на ремонтната акция, оповестява Reuters.

Корейските автопроизводители предизвестяват, че течовете на спирачна течност могат да причинят късо съединяване, което може да докара до пожар.
 Hyundai Motor America изтегля от пазара в Съединени американски щати над 560 000 коли поради механически проблеми
Hyundai Motor America изтегля от пазара в Съединени американски щати над 560 000 коли поради механически проблеми

Kia от своя страна изтегля 3555 автомобила

От Hyundai казат, че има отчети за 21 пожара и 21 други топлинни случая от 2017 година насам, свързани с този проблем, до момента в който Kia има информация за минимум 10 доказани пожара и случая.

Привикването в сервиз от страна на компанията Kia America обгръща 1,73 милиона автомобила от моделите Borrego, Cadenza, Forte, Sportage, K900, Optima, Soul Rio, Sorento и Rondo. Изтеглянето обгръща разнообразни моделни години за всяко транспортно средство, създадено в интервала от 2010 година до 2017 година, съгласно документ в Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата.

Хидравличният електронен надзорен блок (HECU) в посочените транспортните средства може да претърпи късо съединяване вследствие на приключване на спирачна течност, което може да докара до пожар в двигателното поделение по време на паркиране или шофиране, сподели автомобилният производител.
 Hyundai и Kia изтеглят близо 100 хиляди коли - предизвестяват да не се паркират на закрито
Hyundai и Kia изтеглят близо 100 хиляди коли - предизвестяват да не се паркират на закрито

Има заплаха от пожар поради недостатък

Hyundai изтегля 1,64 милиона автомобила Elantra, Genesis Coupe, Sonata Hybrid, Accent, Azera, Veloster, Santa Fe, Equus, Veracruz, Tucson, Tucson Fuel Cell и Santa Fe Sport от моделни години, обхващащи 2011 до 2015 година.

В модула на антиблокиращата спирачна система (ABS) може да изтече вътрешно спирачна течност и да аргументи късо съединяване, което може да докара до пожар в двигателното поделение по време на паркиране или шофиране, предизвестиха от Hyundai.

Дилърите ще сменят предпазителите HECU и ABS, в случай че е належащо, споделиха автомобилните производители. Очаква се притежателите да бъдат известени за графика на сервизната акция през ноември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР