Хвърля се върху БСП обвинение, поставят се ултиматуми, тропа се

...
Хвърля се върху БСП обвинение, поставят се ултиматуми, тропа се
Коментари Харесай

Нинова към ПП и ДБ: Лъсна истината, единственото важно за тях е машината и флашката


Хвърля се върху Българска социалистическа партия обвиняване, слагат се ултиматуми, тропа се по масата, възмути се водачът на социалистите

„ Мислите ли, че най-важният приоритет на Българска социалистическа партия е Изборният кодекс? Направете си сами извода. Внушенията, че с отварянето на Изборния кодекс сме отворили войни и блокираме работата на Народното събрание, са цялостна неистина ”, сподели Корнелия Нинова откакто от Политическа партия и Демократична България сложиха изискването левицата да изтегли предложенията си за ИК, с цел да се върнат те в пленарната зала.

„ Има един също толкоз значим въпрос от през вчерашния ден. Всичко това насочвам към сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Години наред държавни управления от всички цветове, в единодушие се борихме България да влезе в Шенген. Вчера, по предложение на Българската социалистическа партия, Народното събрание одобри декларация за това, че настояваме, изпълнявайки условията, да бъдем равни с другите нации и да влезем и ние в Шенген. Закичилите си с проевропейски и демократични партии „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ не поддържаха тази декларация. Всичко обществено, което ви изброих, и което беше знамето на предизборната стратегия на сътрудниците, което беше изискване за договаряния на държавно управление в 16 точки, е загърбено. Колегите от „ Продължаваме промяната “ в обществена комисия предложиха да отпадне гледането на закона за 300 лв. на дете, което потегля на учебно заведение. Това било двуличие. Социалният етикет, проевропейският взор, всичко било двуличие. Лъсна в този момент истината. Тези дейности нямат никакво значение, единственото значимо за тях е машината и флашката ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.   

„ Хвърля се върху Българска социалистическа партия обвиняване, слагат се ултиматуми, тропа се по масата, слагат се условия за диалози за кабинет. Стигна се до такава степен в Демократична България да се споделя, че би трябвало с решение на българския парламент да бъде принудена една парламентарна група да си отдръпва законопроектите. Предлага ни се разговор с ултиматум – няма такова нещо в света. Към кого поставяте ултиматум, уважаеми сътрудници? Към 47% от българските жители, които желаят да гласоподават на хартия против 48%, които желаят да гласоподават на машина? Поставяте ултиматум към демокрацията, към правото на избор – най-висшето и демократично право в една страна. Поставяте ултиматум на европейския правов ред, тъй като на никое място в Европа не се гласоподава на машини, а там, където се гласоподава, към този момент беше отречено, заради подозрения в резултата ”, добави Нинова.

„ Сега знам какво ще чуем, чуваме го в последната една седмица – Българска социалистическа партия се отметна, Българска социалистическа партия оферираше машините, Българска социалистическа партия напускаше Народното събрание поради машините, а в този момент се отмята, поради статуквото Движение за права и свободи и ГЕРБ. Да напомня на тези, които са не запомнили – Българска социалистическа партия предложи през 2019, през 2020 гласоподаване на машини и хартия – смесено. Българска социалистическа партия в никакъв случай не е внасяла законопроект за цялостно машинно гласоподаване. Не лъжете хората ”. 

Нинова заключи, че няма да има разговор с ултиматуми и добави, че половината хора желаят хартия, а другата половина – машини.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР