Хванати са 28 водачи, шофирали под влиянието на наркотици, и

...
Хванати са 28 водачи, шофирали под влиянието на наркотици, и
Коментари Харесай

МВР: Хванати са 28 дрогирани и 22 пияни шофьори

Хванати са 28 водачи, карали под въздействието на опиати, и 22-ма с алкохол, в първия ден от новата профилирана полицейска интервенция, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Само за 24 часа са открити общо 22 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 10 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тест. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 28 души, а други шестима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

По време на акцията по метода " линеен надзор ", почнала в петък, са тествани 9046 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 11858 водачи и пасажери. До момента са формирани 2335 фиша и 710 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в полицейската интервенция е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Т.нар. " линеен надзор " се прави посредством полицейски коли, в това число и немаркирани, които се включват в пътния поток. Контолът се прави на територията на всички регионални дирекции по главните пътни посоки, както и в самите обитаеми места. По-характерни случаи, установени по време на първия ден от инспекциите са от Пловдив, Хасково и столицата.

В рамките на първия ден от инспекцията, на територията на ОДМВР- Пловдив единствено за 4 часа екипите са открили редица нарушавания. Съставени са 51 акта за открити административни нарушавания и 100 фиша.

На територията на Столична дирекция на вътрешните работи пътните служители на реда са забелязали лидер, който дрифти на пътното платно поради, което последвало е наложително прекъсване. На място му е изработен полеви тест за опиати, който е посочил позитивен резултат.

На територията на ОДМВР-Хасково минути след 17 часа от чиновници на РУ-Димитровград е спрян за инспекция автомобил, ръководен от 30-годишна жена. При последвала инспекция е открито, че тя е управлявала след приложимост на наркотични субстанции. Минути след 22 часа в Хасково екип стопира за инспекция лек автомобил, който не се е движил по естествена траектория. При инспекция на място е открито, че лидерът, мъж на 75 години, е недееспособен и кара под въздействието на алкохол - дрегерът е отчел високи промили над допустимите.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа, прецизират от вътрешното министерство.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР