Хванаха маскираните и въоръжени с метални пръти и бухалки младежи,

...
Хванаха маскираните и въоръжени с метални пръти и бухалки младежи,
Коментари Харесай

18-годишни са маскираните и въоръжени, нахлули в столична гимназия

Хванаха маскираните и въоръжени с железни пръти и бухалки младежи, които нахлуха в постройката на Професионалната гимназия по механоелектротехника в София.

Нападателите са две момчета на 18 години , като единият е престъпно проявен за безчинство. И двамата са упражнявали бокс. " На базата на делегираните доклади шефът взема решение каква ще е защитата на учебното заведение ", разяснява пред НоваТВ Камен Радев, старши специалист в РУО-София.

Той изясни, че учебното заведение е утвърдено за закупув ането на турникет-система, която попречва свободното влизане на външни хора. " Въпрос на време е тя да бъде сложена ", добави Радев.

Една от версиите, по които работи полицията, е спор поради момиче.

 Бой сред възпитаници до британската гимназия в Пловдив
Бой сред възпитаници до британската гимназия в Пловдив

Намеси се полицията...

" Едва ли охранител може да спре млади момчета с палки. Ние не можем да спрем децата на входа, само че можем да предпазим тези, които са вътре ", разяснява психологът Младен Владимиров. " Представете си в случай че този проблем се беше случил отвън учебното заведение . Най-вероятно боят щеше да бъде доста по-тежък, а можеше да има и други потърпевши ", добави той.

Експертът посъветва родителите когато видят, че детето им в стаята си да има бухалка или палка, да поговорят с него. В учебното заведение предстоят наставнически срещи, на които ще се приказва за експанзията измежду децата и по какъв начин могат да оказват помощ родителите.

 Детската експанзия вирее в рискови учебни заведения
Детската експанзия вирее в рискови учебни заведения

Училищният климат оказва съществено въздействие върху децата

Около 80% от децата у нас учат в здания не отговарящи на нормите за сигурност и това е една от аргументите за експанзия в учебно заведение . Това съобщи детският психолог Иван Игов , преди месец на кръгла маса на тематика " Родителите - споровете - експанзията и закрилата на децата ", проведена в Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР