Хванаха 55 кг кокаин в дипломатическа кола на ГКПП “Капъкуле.

...
Хванаха 55 кг кокаин в дипломатическа кола на ГКПП “Капъкуле.
Коментари Харесай

Хванаха 55 кг кокаин в дипломатическа кола на ГКПП “Капъкуле”

Хванаха 55 кг кокаин в дипломатическа кола на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капъкуле ”. Митничарите са разкрили опиата в автомобила на посолство на южноамериканска страна в София.

По информация на Анадолската организация автомобилът с дипломатически номер дошъл на “Капъкуле ” откъм българския граничен пункт “Капитан Андреево ”. Турските митничари обаче се усъмнили и подложили автомобила на инспекция. В него били открити 52 пакета кокаин, укрити на разнообразни места.

Шофьорът и индивидът, които са пътували в колата са арестувани от съд в Одрин по обвиняване за трафик на опиати.

Хванаха 55 кг кокаин в дипломатическа кола на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капъкуле ”.

Турция и битката с опиатите

Преди десетина дни турските управляващи в черноморския град Зонгулдак са конфискували 141,5 кг кокаин на борда на товарен транспортен съд, пренасящ въглища.

Властите са подхванали инспекция на плаващия под панамски байрак кораб “PHOENICAN ”

Акцията е довела до серия от арести и арестувания. Тя е била осъществена взаимно от чиновници на митническите управляващи и полицейските сили за разузнаване, битка с наркотрафика и битка с незаконния трафик.

Корабът е дошъл от Колумбия

В интервенцията по претърсването му са се присъединили и водолази. Именно техните старания са разкрили голям тайник с кокаин, прикрит измежду товара от въглища.

Десетчленният филипински екипаж на борда на кораба е бил неотложно арестуван за разпит. След процесуални дейности в полицейския сектор обвинените са предадени на съда, където против тях е формирано правосъдно произвеждане.

Впоследствие всичките 10 души са били сложени под арест.

Предни дни пък испанската национална полиция и Гражданската армия на Каталуния и Балеарските острови са разрушили най-голямата мрежа за контрабанда на кокаин досега от Барселона до Майорка, като са заловили повече от един звук опиати, заяви в петък осведомителната организация Europa Press, като се базира на източници.

Според изданието вследствие на интервенцията, извършена тази седмица, чиновниците на реда са задържали 33 души в Барселона и 29 в Палма. Освен тях на по-ранен стадий от следствието са арестувани още 10 души.

По време на интервенцията са разрушени три лаборатории, в които незаконната група се е занимавала с преработката, добиването и производството на кокаин в Барселона. Иззети са 1100 литра разнообразни течности, обогатени с кокаин, както и 485 кг плодова каша, примесена с кокаин. Наркотрафикантите използваха този способ, с цел да прикрият пратките си, възползвайки се от интернационалната търговия с екзотични плодове, основно гуава.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР