Художници и визуални артисти отново бяха предизвикани да създадат визуални

...
Художници и визуални артисти отново бяха предизвикани да създадат визуални
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: Показваме изложбата The Sofianer в Градската градина

„ Художници и образни актьори още веднъж бяха провокирани да основат образни разкази, въодушевени от София, нейните хора и знаци. Селекцията от цветните произведения представяме в Галерия навън в Градската градина “, сподели заместник-кметът на София Мирослав Боршош, представен от пресцентъра на Столична община.

За втора поредна година фондация “Кредо Бонум ” и “Мулти култи колектив ” насочиха покана към актьори да отразят достоверния и разнороден лик на София под формата на корица на въображаемото списание The Sofianer в духа на именитото американско издание The New Yorker.

Над 100 млади и одобрени художници, дизайнери, фотографи, архитекти и илюстратори одобряват предизвикването и изпращат 127 достоверни погледа към София. Жури избра 28 корици, които са част от книжно издание и виждат столичани и гостите на София в изложбата в Галерия навън в Градската градина.

Всички илюстрации са оповестени на уеб страницата https://www.sofianer.com/.

„ The Sofianer цели да отпразнува любовта към София, да покаже причудливите й, смешни или неуместни страни, да даде лиричен или непредвиден взор към днешния ден, да разкрие фантазиите за бъдещето и да инициира публичен спор за това в какъв град (искаме да) живеем “, споделят уредниците.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР