Художникът от български произход Христо Явашев-Кристо ще постави своя скулптора

...
Художникът от български произход Христо Явашев-Кристо ще постави своя скулптора
Коментари Харесай

Кристо ще постави мини-"Мастаба" в лондонския Хайд парк

Художникът от български генезис Христо Явашев-Кристо ще сложи своя скулптора в лондонския Хайд парк, заяви The Art Newspaper, базирайки се на решение на кметството от 23 януари. Във формата на мастаба ( " скамейка " на арабски, или древноегипетска гробница във формата на пресечена пирамида, каквато актьорът възнамерява за пустинята в Абу Даби), тя ще плува в езерото Сърпентайн и е обвързвана с галерия на Кристо и Жан-Клод в едноименната изложба наоколо.

" Паралелно на тази вълнуваща еспозиция Кристо желае да направи първата краткотрайна статуя с огромен мащаб в обединеното кралство, в центъра на езерото Сърпентайн ", показаха от галерията. Планирана дълги години, тя ще бъде финансирана напълно от актьора и ще се състои от 7506 варела върху платформа от пластмасови кубове. Изложбата в изложба " Сърпентайн " е планувана сред 20 юни и 9 септември.

" Плаващите кейове " на Кристо на езерото Изео в Италия бе най-посещаваното художествено събитие на 2016 година Следващия си огромен план художникът възнамерява да направи в пустинята на Абу Даби, където ще издигне мастаба от 400 000 разноцветни барели. Това би трябвало да е единствената му непрекъсната апаратура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР