Художникът Иво Ангелов показва 12 картини живопис вОбщина Мездра.Експозицията включва

...
Художникът Иво Ангелов показва 12 картини живопис вОбщина Мездра.Експозицията включва
Коментари Харесай

Художникът Иво Ангелов подреди самостоятелна изложба живопис в Община Мездра

Художникът Иво Ангелов демонстрира 12 картини живопис вОбщина Мездра.

Експозицията включва 12 живописни произведения, нарисувани с акрилни бои - пет женски портрета („ Портрет-I “, „ Портрет-II “, „ Портрет-III “, „ Портрет-IV “ и „ Портрет-V “), четири пейзажа („ Старата черква в с. Царевец “, „ Пейзаж от с. Горна Бешовица “, „ Летен пейзаж “ и „ Ъгълът “) и три анималистични картини („ Сурикат “, „ Фенек “ и „ Тушканчик “).

„ Творбите, които виждате, са дело на човек с обсег и въображение, само че и с положително възприятие за действителността и умеене да улавя в платната си спецификата на следените обекти, без значение дали те са животни, хора или естествени гледки, сподели при откриването на изложбата Светла Дамяновска, основен специалист „ Културно завещание и религиозни действия “ в Община Мездра. Свободата и лекотата, с които борави с багрите и дръзките цветни хармонии вършат усещане още от пръв взор.

Мисля, че не може да си вършим заключения от тези 12 работи за обособените интервали, през които е минал художника в развиването си, тъй като той не е тръгнал от пленерния натурализъм, с цел да стигне до по-модерните работи, а работи редом и по двата метода, сподели в умозаключение Дамяновска. Тези от вас, които си спомнят другата негова независима галерия, състояла се в Дом на железничаря преди към 15 години, знаят, че още тогава Иво Ангелов изобразяваше действителността с доста меродавност, само че и с доста фикция. “



От името на Община Мездра инж. Николинка Кътовска, заместваща кмета на общината Иван Аспарухов, поздрави Иво Ангелов с изложбата и му подари бутилка вино. „ Благодарим Ви, че споделихте картините си с нас, съобщи инж. Кътовска. Не споделихте за страстите, когато сте ги създавали, само че пък създадохте за нас страст и разнообразихте нашето с напрежение всекидневие.

Приемаме изложбата и като подарък за днешния празник - Деня на българската община и локалното самоуправление. От сърце Ви искам ентусиазъм и нови такива произведения. Добре пристигнал сте да ги споделите още веднъж с нас! “



Иво Ангелов е роден на 26 юни 1973 година в гр. Мездра. Завършил е ТМЕТ (дн. Професионална техническа гимназия) „ Никола Йонков Вапцаров ” - Враца, компетентност „ Студена обработка на металите “ (1992 г.). Понастоящем работи в завода за произвеждане на електронни съставни елементи за автомобилната промишленост, индустриалния и битовия бранш на „ Интегрейтид Микро-Електроникс България “ (IMI) в Ботевград.

Дългогодишен член е на Групата на мездренските художници. Има една независима и участия в голям брой общи художествени изложения и в пленери по живопис.

Изложбата на Иво Ангелов може да бъде прегледана в продължение на един месец във фоайето на втория етаж в постройката на Община Мездра.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР