Художествено архитектурно осветление, празнични концерти и украса ще изпълнят символичното

...
Художествено архитектурно осветление, празнични концерти и украса ще изпълнят символичното
Коментари Харесай

Елхата на София грейва на 1 декември на площад “Св. Александър Невски”

Художествено архитектурно осветяване, празнични концерти и декорация ще изпълнят символичното пространство през декември

Точно в 19 часа на 1 декември (петък) кметът Васил Терзиев ще възпламени празничните светлини и коледното дърво на София. За първи път това ще стане на новото пешеходно пространство на столицата — площада към храм-паметника “Св. Александър Невски ”. Най-емблематичната софийска забележителност ще засияе с ново архитектурно осветяване, което акцентира културното завещание, а през целия декември площадът от ул. “Г. С. Раковски ” към храмовете „ Света София “ и „ Св. Александър Невски “ ще заживее с празнични концерти, декорация и разнообразни интензивности за жителите и гостите на града. 

Програмата за запалването на светлините на коледната елха на София на 1-ви декември включва концерт от 18.00 ч. на детски танцови и музикални сформира, вокално осъществяване на Елена Сиракова, и интерактивния пърформанс „ Лумини “ с феерични светещи кукли и характери на „ Жар Театър “ и „ Фест Студио Жар “. Дядо Коледа ще дойде на тържеството, с цел да се снима с децата. 

През целия празничен месец площадът ще е видоизменен с краткотраен дизайн от градски деятели и актьори. Целта е да бъдат тествани разновидности за дълготрайното обживяване на тази знакова за столицата зона. В духа на посланието на самодейността “Светлината в теб ” се плануват празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на гения ”, коледен базар за храни, питиета и креативен артикули. Кампанията включва още коледен концерт на 20 декември с присъединяване на Смесения хор към Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ”, а кулминационната точка е обичайният огромен концерт за посрещане на Нова година, проведен от Столичната община. 

Една от първите заповеди на новия кмет на София Васил Терзиев след встъпването му в служба по-рано този месец бе пространството към храм-паметника " Св. Александър Невски " да се освободи от паркоместа, което е в синхрон с проектите за развиването на историческия център на столицата и множеството оферти от жители и специалисти за отделяне на площада като обществено пространство.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР