Хуберт Хуркач остана на крачка от това да има възможността

...
Хуберт Хуркач остана на крачка от това да има възможността
Коментари Харесай

Двоен триумф за Иснър и Хуркач в Маями: Вече са шампиони и при тандемите

Хуберт Хуркач остана на крачка от това да има опцията да дублира трофея си на сингъл в Маями, откакто отпадна на полуфиналите от Карлос Алкарас. Тази година полякът реши да се включи и в конкуренцията на двойки, където сплоти сили с Джон Иснър, а това се оказа повече от целесъобразно решение, откакто двамата победиха с купата през вчерашния ден, надигравайки на финала Уесли Кулхоф и Нийл Скупски с 7:6(5) 6:4 и по този начин станахме очевидци на Слънчев дубъл и при каретата. С това можеше да се похвали Иснър, който миналата седмица подвигна купата в Индиън Уелс дружно със своя съотечественик Джак Сок, а самият Хуркач се трансформира в едвам четвъртия състезател, който печели купата както на сингъл, по този начин и на двойки.

Кулхоф и Скупски имаха първата опция да поведат в резултата, само че Хуркач и Иснър съумяха да се спасят от ранен брейк. Впоследствие двамата колоси доближиха до отличен късмет да приключат частта на личен сервис, но не материализираха възможностите си. Така, откакто не видяхме нито един пробив в откриващия сет, той трябваше да бъде решен с тайбрек. Той стартира по-добре за нидерландо-британската двойка, които имаха удобен задатък след изиграването на първите шест точки - 4:2. Отговорът на отсрещната страна на мрежата обаче бе отговарящ, откакто те бързо заличиха недостига си, а в край завоюваха три следващи точки, с цел да вземат преднина в общия резултат.

При подновяването на играта първенците от шампионата в Доха имаха добър късмет да се върнат в битката за крайния триумф, само че пропуснаха три ранни точки за пробив. Действието продължи да се развива гладко и сервиращите преобладаваха, а развръзката пристигна в десетия гейм, когато водачите в резултата доближиха до 40:40, след което завоюваха решаващата точка, ликувайки с първата си купа като тим.

HUBISNER RIGHTS
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР