Хубаво е да се прави нещо, вместо нищо, коментира адвокат

...
Хубаво е да се прави нещо, вместо нищо, коментира адвокат
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Няма нужда от антикорупционна комисия

Хубаво е да се прави нещо, вместо нищо, разяснява юрист Емануил Йорданов, който е някогашен министър на вътрешните работи, в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви във връзка механизма за следствие на основния прокурор.

" Това е значим детайл, само че е един детайл ", счита и Николай Свинаров, който също е правист и някогашен министър на защитата.

Той не харесвал изначално антикорупционния закон. За него било, когато прокуратурата не свърши своята работа, да има орган, който да я замества. По думите му, в случай че се закрие тази комисия, ще се види, че ще се отрази добре на бюджета.

Според Емануил Йорданов потребността от такава институция била противоречива. По-добре било да се изисква повече от прокуратурата. " Стигнахме до парадокса закононарушението да е осъществено за пет лв., а от индивида да търсят 100 хиляди лв. ", изясни Емануил Йорданов.

Според Николай Свинаров трябвало ново законодателство, което въобще да закрие длъжността основен прокурор. " Не е толкоз значимо кого махаш, по-важно е кого ще сложиш ", добави той.

По думите на Емануил Йорданов върхушката на прокуратурата не можела да приказва за законодателни промени. Той даде образец с разпоредителните съвещания. Те били признати под давлението на управлението на прокуратурата.

" Когато има хора, които не си правят работата, а се занимават с несвойствени действия - да влияят върху законите ", добави Емануил Йорданов.

Според него задачата на шумното дело е да направи известни тези, които го образуват. " Някои спомня ли си за делото КТБ, което е към този момент 9 години? ", попита той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР