Хубаво е да има чувство за хумор, стига той да

...
Хубаво е да има чувство за хумор, стига той да
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Някой да ми докаже, че температурата в буса за кренвирши не е била правилна

Хубаво е да има възприятие за комизъм, стига той да не е злоумишлен Всички живеем потисната среда. Но не можем да приказваме за небрежност. Някой да ми потвърди, че температурата в буса за кренвирши не е била вярна. Защо да не употребяваме услугите на хора, които разполагат с такава техника и могат да оказват помощ? Така както се употребиха запаси в Съединени американски щати за риба звук и за месо. Не виждам нищо неприятно. Да създадем мрежа от хладилни камиони единствено за тази ваксина… те след няколко месеца няма да ни трябват.
Това съобщи пред Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доц.д-р Ангел Кунчев. Повод за думите му са вълната от насмешки, които плъзнаха из интернет, откакто стана ясно, че имунизацията на Pfizer/BioNTech се транспортира от София до другите градове у нас с бус за кренвирши. Вчера новината стигна даже до авторитетното американско издание " New York Times ".

Около 20 хиляди ваксини се чака да бъдат доставени у нас на 4-ти януари, уточни още доцент Кунчев. Това ще е последната доставка с камион. От тук нататък имунизациите ще идват в страната със аероплан, което доста ще улесни логистиката, изясни здравният контрольор.

Той съобщи, че ще бъде допустимо да се ваксинират доста хора, с цел да се прекърши епидемията. Поетапно към процеса ще се включват от ден на ден лекари. Кунчев увери още един път, че имунизациите ще са задоволителни за всички жители на страната - както е написано се чака България да получи 11 милиона дози.

Справя ли се здравната система и реагират ли органите съответно на обстановката?

" Ако ви кажа, че ме били съвършени, несъмнено че няма да е правилно. Лимитиращият фактор са хората. Нито парите, нито политическите решения. Системата ни страда от липса на хора. Няма система, в която за 10 години да се съкратят 45% от хората. Как да работиш? ", безапелационен беше доцент Кунчев и добави:

" Ако едно общество реши кой му е най-нужен, влага средства там. Ако на едно общество са му нужни доста футболисти, ще влага там ".

По думите на Кунчев в първата седмица след празниците ще получим настояща и действителна картина за хода на епидемията у нас. Към момента не може да се предвижда по кое време и дали ще има трета вълна.

" Никой не знае. Иска се от нас да предвиждаме с акуратност следващата година къде и по кое време ще има земетресение, какъв брой ще е мощно и какъв брой хора ще загинат. Не знаем по кое време ще има вълна. Не знаем какъв брой ще е висока ", уточни Кунчев.

По думите му ситуацията у нас все още е добра. Асо наклонността се задържи и случаите паднат под 200 на 100 хиляди души, допустимо е част от ограниченията да отпаднат и да вземем за пример част от учебните заведения да възстановят присъственото образование.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР