“Хубаво е, че сме производител на електроенергия. Но мисля, че

...
“Хубаво е, че сме производител на електроенергия. Но мисля, че
Коментари Харесай

Петков вижда риск за газовите доставки, ако кризата с Украйна ескалира

“Хубаво е, че сме производител на електрическа енергия. Но мисля, че няма да се стигне до там”, съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание премиера нощес.

Коментарът му пристигна на фона на ескалиращото напрежение по границата с Укрйна и напрежението сред Запада и Русия. Вчера в Женева Антъни Блинкен и външният министър на Кремъл Сергей Лавров се схванаха да продължат диалозите, само че в това време от Русия не отстъпват от настояванията си НАТО да се върне в границите си от 1997 година Вчера Кремъл за пръв път назова България и Румъния поименно в настояването си алиансът да се изтегли, а това провокира брожения у нас.

Еднозначна е позицията на България и политиците у нас - страната ни е суверенна и Русия няма право да слага ултиматум пред избора на България. Петков смята, че става дума за изразителност, в сравнение с за действителна опасност. Премиерът желае да разиска по време на среща с военния министър Стефан Янев.

“България ще бъде градивен член на НАТО и Европейски Съюз и ще бъдем предвидим сътрудник. НАТО и Алианса би трябвало да приказваме с един глас. Правителството има обща позиция. В нашите диалози с нашите сътрудници от НАТО ни благодариха, че виждат предвидим сътрудник, съобщи Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР