Хубавен / Бени / е прекрасно момченце, родено преди 10

...
Хубавен / Бени / е прекрасно момченце, родено преди 10
Коментари Харесай

Деца от пловдивска детска градина организират Великденски базар в помощ на Хубавен

Хубавен / Бени / е прелестно момченце, родено преди 10 година, малко по-рано...
Прочетете още
Роден е на 19.07.2012 година в гр Хасково, недоносен в 7-ми месец с тежка асфикция и с последвал на третия ден от раждането интравентрикуларен мозъчен кръвоизлив 3-та 4-та с тепен.

Побързал да види своите родители, пролетните цветове и слънчевите усмивки, песента на птичките, Бени носи последствията от ранното си появяване - ДЦП квадри пареза и епилепсия с умерено изостав а не. 

Хубавен Иванов е роден в Хасково, само че в началото фамилията му живее в гр. Димитровград. Заради нуждата от непрекъснати рехабилитации и лекуване, фамилията на Хубавен се мести  в Пловдив. С помощта на нетрадиционната медицина и верните лекари, рехабилитация,  логопеди и прочие съумяват да преодолеят  забележителна част от прооблемите. Лекуват го в Турция. Там овладяват  епилепсията, с помощта на турски професор.  Следи го и ортопед и на  всеки 6 месеца му вършат ортези за крачетата. Там посещава и  очен доктор. Освен стандартаната рехабилитация,  на детето се ползва и  по - характерна. Техниката на осъществяване е изучена от неговата майка, Тони. Изпълнява я всекидневно.

Бени проговаря на 6-годишна възраст, като едвам в този момент, на 10 годинки, стартира да сформира по - дълги и смислени фрази. Детето е доста обществено и отзивчиво, будно и мъдро момче, с голям капацитет. Умствено е доста съхранен. Изостава двигателно и към момента не може да върви и да си служи с ръцете и даже да стои независимо, само че фамилията има вяра, че и това следва.

Тримата могат  да преодолеят и това затруднение,  защото всеки ден виждат прогрес. Лечението продължава!

На 11.04.2023 година / вторник / ще се организира Великденски благотворителен базар в поддръжка на Хубавен. 

Поканени са всички родители дружно с техните дечица, учители, чиновници и другари на ДГ " Бреза " - Пловдив, да се включат в изработването на произведения за базара, както и да подкрепят за БЛАГОРОДНАТА КАУЗА!

Който има предпочитание да подкрепи лекуването на Хубавен /Бени/, може да го направи с изключение на на 11.04.23 година / вторник/ на благотворителния базар в ДГ „ Бреза ” – Пловдив , само че и по дарителска сметка на името на детето:

Хубавен Динков Иванов

IBAN: BG07UNCR70001523474087   BIC: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР