Huawei представи новата серия смартфони Mate 20, като тя се

...
Huawei представи новата серия смартфони Mate 20, като тя се
Коментари Харесай

Най-интересните функции в новия Huawei Mate 20 Pro

Huawei показа новата серия смарт телефони Mate 20, като тя се оглавява от Mate 20 Pro. Смартфонът бързо завоюва похвали от профилираната преса като най-мощния телефон с Android до момента, както и хвалби за някои от неговите функционалности.

Новата мода при смарт телефоните - не две, а по три камери

Apple преоткрива iPhone с три нови модела

Huawei фактически е обърнала много особено внимание на Mate 20 Pro, като телефонът се откроява с много нови функционалности. Някои от тях изпревариха Samsung и Apple, които също ги разработваха, само че към момента не са ги пуснали на пазара.

Най-важната смяна в новия iPhone, която всички пропущат

Huawei измести Apple и е втора при смарт телефоните

Една от тях е вграденият в самия екран датчик за пръстов отпечатък. Huawei даже твърди, че този датчик е с 10% по-бърз от обичайните, които се употребяват в други смарт телефони. Самият екран е 6,39 инча, с резолюция 3120х1440 и 538ppi. Той е OLED със заоблени ръбове и разрез в горната част сходно на iPhone X. Там са поставени датчици, представител и камери освен за селфита, само че и лицево различаване.

Mate 20 Pro има заздравен корпус с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост. Моделът се сбогува със общоприетия 3,5мм жак за слушалки. Вместо това употребява USB-C порт. Интересното тук е, че самият порт играе и роля на втори представител, като по този начин се реализира стерео озвучение.

Mate 20 Pro е и първият Android смарт телефон с процесор, който е създаден по 7nm технология - Kirin 980 с 8 ядра. Телефонът ще се предлага във версии с 6GB и 8GB RAM, 128GB вградена памет и батерия 4200mAh.

Note 9 слага новите основи за бъдещето на Samsung

Гугъл пуска новия Android Pie първо за своите смарт телефони

Устройството поддържа безжично презареждане, само че освен, с цел да зарежда своята батерия. Mate 20 Pro може да се употребява и за безжично презареждане на други телефони и аксесоари.

Промяна има и при работата със SIM и мемори карти. Mate 20 Pro има нов слот за тези карти, който поддържа едновременна работа с две SIM или една SIM и една мемори карта. Тук Huawei вкарва напълно нов стандарт при паметите - nano-memory карта. Тя е по-малка, само че може да бъде с потенциал до 256GB.

Новости има и при камерите. На гърба има три камери, които дружно със светкавицата са подредени в квадрат. Камерите са с разнообразни датчици - 40МР широкоъгълна, 20МР "супер широкоъгълна " и 8МР телефото. Отпред има 24МР камера с поддръжка на 3D сканиране на обекти, 3D емоджита и лицево различаване. Камерите употребяват усъвършенствана платформа с изкуствен интелект, която предлага и настройва режимите на снимане съгласно обстановката, разпознава обектите пред обектива и дава информация за тях и други

5 "стари " технологии, които не съществуваха преди 10 години

Смартфонът оказва помощ на хората в неловките моменти

Телефонът ще употребява Android 9 Pie за операционна система, като към него е прибавен и интерфейсът EMUI 9 на Huawei. Цените на модела ще са подобаващи за толкоз доста функционалности и в Европа ще стартират от 1050 евро.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР