Huawei P10 предлага невероятна скорост в зашеметяващ алуминиев корпус. Искаш

...
Huawei P10 предлага невероятна скорост в зашеметяващ алуминиев корпус. Искаш
Коментари Харесай

Красив звяр: скорост, уловена в елегантен алуминиев корпус

Huawei P10 предлага невероятна скорост в замайващ алуминиев корпус. Искаш ли да знаеш за какво приложенията се зареждат незабавно, даже изискващите игри постоянно протичат гладко, а филмите се гледат на най-висока резолюция без разстройства? Научи повече за технологиите, които се крият зад това достижение!

Процесорът Kirin 960 е същинско изобретение на инженерното изкуство. Произведен по дизайн на HiSilicon, част от групата на Huawei, той е най-мощният мобилен ARM процесор на пазара. Създаден е, с цел да сплоти две характерности, които биха изглеждали невъзможни за съчетание: великолепно показване и чудесно потребление на силата. Тази невероятна цел е реализирана посредством основаването на осем-ядрената архитектура, която интегрира 4 Cortex A73 и 4 Cortex A53 ядра. Първите, задвижвани от 2.4 GHz, доставят Kirin 960 с несравнима компютърна мощност, до момента в който вторите, настроени на 1.8 GHz, са усъвършенствани за отлична успеваемост на силата. Зависейки от потребностите на потребителя, гъвкавостта на процесора на P10 включва или изключва самостоятелните ядра, осигурявайки оптималната продуктивност за мобилна игра или моментална енергийна успеваемост за месинджър-а, който е пуснат на фона. Независимо кое приложение пускаш, гъвкавият и образован Kirin 960 ти обезпечава нужната мощ, само че не повече от нужното, пестейки батерия.

Невероятните благоприятни условия на Huawei P10 и неговия Kirin 960 са потвърдени от резултатите в бенчмарк теста: приложението GeekBench мери представянето на процесора при сюжет с едно или четири ядра. P10, екипиран с Kirin 960, отбелязва най-високи резултати, получавайки надлежно 1942 и 6048 точки.

Само процесорът не е краят на историята. Мощният графичен чип, Mali-G71MP8, си сътрудничи с ядрата, които се грижат за зареждането на логаритмите на приложенията. Изработен e посредством развой с 16-нанометрова технология, която обезпечава ниски топлинни загуби и затова ниска консумация на сила и висока продуктивност. GPU чипът има не по-малко от 8 обработващи потока и е надъхан на работна периодичност 900 MHz.

Неговата работа е графичната обработка и, макар че G71MP8 е напълно леко изменен, когато пишеш или получаваш имейли, демонстрира на какво в действителност е кадърен, при стартирането на 3D игра, на която се наслаждаваш съвършено със страхотни резултати. Същото се отнася и за филмите - картината е чудесна, даже при най-високата резолюция.
Като допълнение, SoC (System-on-Chip) чипът, съчетаващ CPU и GPU, обезпечава както изчислителна мощност, по този начин и отлична графика в приложенията. Това, което подсигурява бързото пускане и гладкото превключване сред приложенията, е RAM паметта. Huawei добре знае това и при проектирането на P10 - този хубав телефон идва с 4 GB RAM памет. Така се обезпечава бързо превключване сред дилемите и чудесно потребителско прекарване. Въпреки това, инженерите на Huawei са желали P10 да е невиждано устройство, което да даде на потребителя възприятие за експедитивност и отмереност при всевъзможни условия, които можете да си визиите. Това ги е предиздвикало да извърнат взор към футуристичните технологии.

Дизайнерите са решили да употребяват...прогнозиране на бъдещето. Тук няма магия, а най-новата технология за машинно учене (machine learning), един от най-важните детайли при изкуствения разсъдък. Използвайки тези механизми, Huawei P10 може да предсказва кои приложения най-вероятно ще бъдат употребявани от потребителя и по-късно резервира ресурсите авансово. Ultra Memory, както е наречена тази технология, прави допустимо забързването на скоростта на телефона оттатък това, което се считаше за допустимо до скоро.

Технологичната дарба на CPU, GPU и RAM на Huawei P10, както и логаритмите за машинно образование, които усъвършенстват тяхната работа, показват смисъла на опита и софтуерните познания при проектирането и производството на смарт телефони. Инженерите на Huawei са основали един същински звяр, който по-късно е питомен и затворен в красивия и добре изработен корпус на едно фино и елегантно устройство. Сега мощта на P10 може да работи и за вас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР