Huawei може да е заел мястото на Apple като вторият

...
Huawei може да е заел мястото на Apple като вторият
Коментари Харесай

Демократическата партия на САЩ забрани на политиците си да ползват телефони на ZTE и Huawei

Huawei може да е заел мястото на Apple като вторият по величина продавач на смарт телефони в света, само че това не значи, че всички са почитатели на компанията в този момент. Според CNN, Демократичният народен комитет е предизвестил претендентите, които се кандидатират за изборите през ноември, да не употребяват устройства от Huawei и другия китайски производител ZTE. Главният чиновник по сигурността на ДНК Боб Лорд явно написал предизвестие за членовете, в което се споделя: „Много е значимо партийните и кампанийни служащи да не употребяват ZTE или Huawei устройства, даже в случай че цената е ниска или са безвъзмездни „.
Лорд явно е издал предизвестието, откакто е открил, че демократичните организации възнамеряват да купят телефоните на ZTE за своя личен състав. Той добави, че членовете не би трябвало да преглеждат телефони от нито една рискова марка, даже в случай че са за персонална приложимост. Докато отчетът на CNN не разкрива дали Лорд е обяснил за какво обезсърчава членовете на партията да употребяват Huawei или ZTE, предизвестието му отразява мнението на американските разследващи организации, издадено през февруари.

Тогава ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и АНС обявиха пред американската общност, че няма да ѝ предлагат да купува артикули и услуги на Huawei, като се базират на дълбоки опасения „за рисковете от позволяването на всяка компания или юридическо лице, което е подчинено на непознати държавни управления … да завоюва властови позиции в телекомуникационната мрежа на страната „.

На ZTE, въпреки това, ѝ беше неразрешено да работи с американски субекти, откакто изпрати телекомуникационно съоръжение до Иран и Северна Корея. Министерството на търговията на Съединени американски щати подвигна възбраната през юли, макар позицията на Сената по въпроса.

Като се има поради, че Демократичният народен комитет беше задачата на хакерска атака по време на президентските избори през 2016 година, елементарно е да разбере за какво Лорд желае членовете на партията да бъдат извънредно внимателни. Huawei се отбрани след предизвестията на разследващите служби, като сподели, че работи в „170 страни, в които има доверието на държавни управления и клиенти“, и че не съставлява „по-голям риск за киберсигурността спрямо други доставчици“.

ZTE издаде и изказване, което гласи: „Като обществено търгувано сдружение ние се ангажираме да съблюдаваме всички използвани закони и подзаконови актове на Съединени американски щати, да работим с операторите, с цел да одобряваме прецизни протоколи за тестване и да се придържаме към най-високите бизнес стандарти.“
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР