Хуауей (Huawei Technologies Co. Ltd.) е дълбоко свързана с правителството

...
Хуауей (Huawei Technologies Co. Ltd.) е дълбоко свързана с правителството
Коментари Харесай

Помпейо: Китай може да се сдобие с US технологии чрез Хуауей

" Хуауей " (Huawei Technologies Co. Ltd.) е " надълбоко обвързвана " с държавното управление в Пекин, сподели в сряда най-висшият посланик на Съединените щати пред телевизия Fox Business, заяви БНР.

Държавният секретар Майк Помпейо съобщи, че основаната в Шенжен компания е инструмент на политическата власт и на Комунистическата партия на Китай и я дефинира като най-голямата заплаха за стопанската система и сигурността на Съединените щати.

Според него жителите на Съединени американски щати би трябвало да са наясно със системата на най-населената страна, добавяйки, че няма механизъм, който да попречи на китайското държавното управление да се снабдява с американска интелектуална благосъстоятелност.

" Те просто работят по друг набор от правила. Това е най-фундаменталното нещо, което мисля, че хората би трябвало да се опитат да оправят ", съобщи държавният секретар и означи, че локалните американски компании съблюдават законите на Съединени американски щати. Той акцентира, че нито един президент във Вашингтон не може да дава заповеди на частна компания.

Относно договарянията с Пекин, Майк Помпейо уточни, че Съединени американски щати " могат или не могат " да реализират комерсиална договорка.

" Мнозина ще се запитат дали Китай е подготвен да подписа договорка с президента Доналд Тръмп, " сподели Помпейо пред Fox Business и добави: " Това е много просто: обективни, реципрочни правила за търговия, които да се ползват и за двете страни. "

Според държавния секретар Тръмп е подготвен да разреши на американските компании да се конкурират с китайските компании, само че не и да им разреши (на китайците) да не престават да крадат интелектуалната благосъстоятелност на Съединените щати или да постановат цени на американските артикули.

" Надявам се да има съглашение, което ще работи в интерес на всяка една от нашите страни, само че в случай че няма, аз съм мощно уверен, че американската стопанска система ще продължава да пораства ", сподели Помпейо. " Не мога да предскажа какво ще създадат китайците... Китай имаха несправедливи търговски връзки със Съединените щати отдавна, като фокусът на Доналд Тръмп е да се опълчи на това ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР