Хуан Мартин дел Потро продължава с великолепните си изяви от

...
Хуан Мартин дел Потро продължава с великолепните си изяви от
Коментари Харесай

ДелПо няма спирка - 15-а поредна победа след шоу с Раонич

Хуан Мартин дел Потро продължава с превъзходните си изяви от началото на сезона. Кулата от Тандил стигна до полуфиналите на Мастърса в Маями след превъзходен конфликт с Милош Раонич, приключил при резултат 5:7, 7:6(1), 7:6(3) след 2 часа и 52 минути супер тенис на корта.

За ДелПо това бе 15-а поредна победа, което е най-хубавата серия в кариерата му, серия, включваща три победи над играчи от топ 10 и купа в Акапулко, както и успех с три избавени мачбола против Роджър Федерер на финала в Индиън Уелс.

Само преди броени дни аржентинецът и Раонич играха на полуфиналите в Индиън Уелс и тогава Дел Потро се оправи изрично в два сета. Този път обаче задачата му бе доста сложна и значително триумфът се дължеше на бурната поддръжка от аржентинските почитатели в Маями.

В първия сет Дел Потро печелеше по-лесно сервис геймовете си, само че в края на частта играта му изчезна и в 12-ия гейм Раонич се възползва от първия брейкбол в целия мач, с цел да поведе.

Световният №6 изглеждаша по този начин като че ли физическите му сили са на прага и може даже да се откаже от присъединяване си в мача. Във втория сет Раонич печелеше по-лесно подаванията си, само че пък противникът му се пребори за постигане до тайбрек, в който игра превъзходно, а в това време канадецът се пропука.

На фона на протичащото се досега, началото на третия сет бе много ненадейно - четири следващи пробива. Раонич имаше и два шанса за пети следващ пробив. Такъв обаче не се получи и закономерно тайбрек трябваше да дефинира спечелилия.

В него още веднъж Дел Потро бе по-концентриран и в последна сметка стигна до успеха и до полуфинал, където негов противник ще бъде Джон Иснър, победил Хьон Чун в два сета.

The Tower of Tandil is shaken, but still standing!@delpotrojuan fights past Raonic 5-7 7-6(1) 7-6(3) to reach #MiamiOpen semi-finals. pic.twitter.com/n1xJ0s5Xvg
— Tennis TV (@TennisTV) March 29, 2018
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР