HSBC ще започне да оповестява задбалансови емисии в годишния си

...
HSBC ще започне да оповестява задбалансови емисии в годишния си
Коментари Харесай

HSBC се поддава на инвеститорския натиск върху емисиите на капиталовите пазари

HSBC ще стартира да оповестява задбалансови излъчвания в годишния си доклад по-късно този месец, откакто вложителите притиснаха банката да спре да пропуща елементи от данни от климатичните си калкулации.

Промяната значи, че най-голямата банка в Обединеното кралство към този момент ще включва излъчвания, свързани с увеличение на капитала, по които поучава компании за изкопаеми горива, област, която вложителите до момента са виждали като климатична сляпа точка за банките.

Банките нормално включват част от излъчванията на своите клиенти в техния въглероден отпечатък въз основа на отпущането на заеми на компанията. Но това пресмятане нормално включва единствено кредитиране, а не излъчвания, свързани с транзакции на финансовите пазари, при които банката оказва помощ на клиентите си да наберат финансиране посредством образуване на излъчвания на акции или облигации, да вземем за пример.

Банките „ имат навика да заличават своите дейности и въздействия под килима “, сподели един управител на активи, който повдигна въпроса за р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР