Хрянът се отглежда от незапомнени времена. При нас настърганият корен

...
Хрянът се отглежда от незапомнени времена. При нас настърганият корен
Коментари Харесай

4 тайни на това обикновено растение, за които никой не подозира

Хрянът се отглежда от незапомнени времена. При нас настърганият корен от хрян със сок от цвекло е доста известен като композиция, само че като цяло малко знаем за него. Листата постоянно се прибавят към туршии вместо консерванти - те са отлично средство за запазване на кисели краставички за дълго време, написа zajenata.bg.
 потреблението на хрян
Въпреки това, в допълнение към консервирането на зеленчуци, хрянът също може да помогне в битката против доста болести. Той е богат на етерични масла, витамини и други потребни субстанции, които, в случай че се употребяват вярно, могат да подобрят положението на целия организъм!Отстраняване на сол от тялото
Ако страдате от остеохондроза, коства си да вземете поради този елементарен способ. Хрянът е неповторимо растение, чиито листа са способни да отстраняват солта през порите на кожата. Необходимо е единствено 2 листа хрян и вряла вода.
Преди да си легнете, вземете няколко листа от хрян, подредете ги на врата и по гръбнака и ги завийте с забрадка, а от горната страна сложете фолио, с цел да могат да се задържат. Сутринта листата ще се разпадат в ръцете ви. Повторете, до момента в който престанете да задържате вода.
 потреблението на хрян Лечение на болки в гърба и ставите
За облекчение на непрекъснатата болежка е належащо да си приготвите лесна смес. Съберете първите млади листа от хрян и ги поставете в стъклен съд. Изсипете водката. Оставете за 2 дни на мрачно място.
 потреблението на хрян
Сега лекарството е готово за приложимост. Достатъчно е да вземете няколко листа и да ги разтърквате на болното място, с цел да прекратите неприятните чувства.Диуретично деяние
Тези, които имат проблеми със сърцето и ставите постоянно са изправени пред казуса с подпухналостта. През лятото това е същински проблем! Но даже тук хрянът ще помогне.
150 грама хрян се разтрива на каша, изстискайте в него сок от два лимона, разбъркайте. Използвайте два пъти на ден по половин супена лъжичка. Тази примес има много мощен диуретичен резултат.
 потреблението на хрян Намален вкус
Ако сте на диета или започнете да ядете вярно, коремът ви постоянно ще изисква спомагателна порция храна, до момента в който свикне. Но хрянът ще ви помогне да го укротите.
200 гр от изчистения хрян би трябвало да настържете. Изсипете 1 литър вряла вода, оставете ден на мрачно. След това прибавете 100 грама мед. Взимайте три пъти на ден в продължение на 15 минути, преди да ядете по 3 супени лъжици
 потреблението на хрян
Ако преди този момент подценявахте хрянът, в този момент е моментът да започнете да го употребявате по- постоянно.
Ако публикацията ви е харесала, споделете с приятелите си!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР