Хрупкави и толкова крехки - поднесете тези вкусни сърдечни лакомства

...
Хрупкави и толкова крехки - поднесете тези вкусни сърдечни лакомства
Коментари Харесай

Сърдечни крехки сладки

Хрупкави и толкоз нежни - поднесете тези вкусни сърдечни лакомства на обичания човек за специфичен мотив

Необходими Продукти

● брашно - 400 г
● яйца - 3
● захар - 20 г
● масло - 60 г
● сметана - 20 г
● ванилия - 2 пакетче или ром, лимонова кора, канела
● сол - 1 щипка
● лой - за пържене (приблизително 1 кг)
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Открих тези изкусителни нежни пържени сладки за първи път в нашия супермаркет в трите карнавални дни от 14 февруари. Това е най-женският карнавал и по тази причина се назовават и сърдечни сладки!

По някакъв метод незабавно се влюбих във типа на тези тънки дребни бисквитки. След това разбрах, че тези тънки листа от тесто, в действителност идват от Швейцария или Базел и са неизменима част от карнавалния сезон.

Приготвих тези сладки бисквитки в допълнение към моите берлини (понички). И би трябвало да кажа, напъните си заслужаваха. Формата е по ваше предпочитание. Аз избрах кръгла, каквито са швейцарските и базелските сладки.

Тестото се състои главно от яйца, сметана и брашно. Ароматите са ванилия или лимонова кора и канела, който какво си хареса.

За тестото разбъркайте яйцата, захарта, ваниловата захар и солта в купа с бъркалката, до момента в който получите хубава, еднородна примес.

Смесете яйцата, захарта, маслото и сметаната до хомогенна маса. След това на няколко пъти прибавете брашното в яйчената примес, тъй че да се образува безпрепятствено тесто.

Увийте тестото в транспарантно фолио и поставете в хладилника за един час.

Междувременно загрейте мазнината в тенджера до почти 175 ° C.

След времето за изстудяване извадете тестото от хладилника и разделете части с размер на орех. Сега разточете това доста фино с точилката. Използвах машината си за тестени произведения, с цел да разточа тестото, тъй че разточването беше направено бързо.

Разточените части тесто към този момент могат да бъдат изрязани кръгли за по-добър тип. Можете несъмнено да ги извършите тези хрупкави бисквити каквато форма желаете!

Сега деликатно поставете две от тънките кръгчета с тесто в мазнината и притиснете с дървена лъжица.

Когато маслото спре да клокочи, обърнете бисквитата и изпържете другата страна до златисто.

След пърженето ги поставете върху кухненска хартия и поръсете с пудра захар, откакто изстинат пържените сладки.

Съвет:

Единствените компликации тук са да разточите тестото в действителност задоволително фино, тъй че частите да станат доста хрупкави и безусловно да се разпаднат.

Второ - би трябвало да внимавате с мазнината, да не е прекомерно гореща. Първоначално някои части от тесто изгорих! След няколко опита обаче разбрах.

Между другото, сърдечните сладки се втвърдяват малко след пържене, тъй че да станат още по-хрупкави. Поднесете ги на вашата обичана компания. Непременно пробвайте тази февруарска класика, която се хапва единствено три дни от 14 февруари и се подарява сред дамите за празниците. Хапваме ги с чашка кафе, а за какво не и ликьор!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР