Хромбуците стават все по-предпочитан продукт за образование и бизнес(снимка: CC0

...
Хромбуците стават все по-предпочитан продукт за образование и бизнес(снимка: CC0
Коментари Харесай

Дистанционното обучение прави хромбуците масов продукт


Хромбуците стават все по-предпочитан артикул за обучение и бизнес
(снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията от ковид, която принуди децата по целия свят да учат отдалечено – от вкъщи, трансформира хромбуците в всеобщ артикул. Мобилните компютри под ръководство на операционна система Chrome OS на Гугъл са по-евтини от Windows РС-тата и доста по-достъпни от Apple MacBook. На хромбука се употребява елементарно Гугъл Classroom – уеб-базирана стратегия, на която разчитат учителите и учениците, до момента в който учебните заведения са затворени.

През третото тримесечие производителите на устройства са доставили към 9 милиона портативни компютри с операционна система Chrome OS, което е 90% повече по отношение на същия интервал на предходната година, до момента в който компютърният пазар като цяло означи растеж от 15%, по данни на IDC. Хромбуците заеха към 11% от общите доставки на компютри през тримесечието.

Windows на Microsoft остава преобладаващата операционна система за компютри. Но хромбук вълната може да подкопае водещата роля на Microsoft, в случай че пандемията подтикне потребителите да разчитат още повече на удобството с Chrome OS и услуги като Гугъл Docs.

от 2011 година компании като Acer, HP и Lenovo. Гугъл също продава хромбуци със личен бранд от 2013 година насам. Някои учебни заведения закупиха такива компютри за учениците и разпространяваха своите начинания в обществените мрежи. Родителите също купуват хромбуци за децата си.
още по тематиката
Кори Ричардсън, началник изследвания и тактика в рекламна организация Fluent360 от Чикаго, купил реновиран хромбук Lenovo от Amazon за към 200 $ за 8-годишната си щерка, която учи в частното учебно заведение Daystar. Търсел нещо практично и елементарно за потребление.

„ Това беше страхотна инвестиция ”, споделя той пред. Дъщеря му украсила преносимия компютър със стикери и в допълнение към заниманията в учебно заведение, го употребява за диалози с другари в приложението Messenger Kids на Фейсбук и за гледане на видеоклипове в YouTube.

Същевременно, хромбуците проникват и в корпоративния свят, където някои огромни компании ги купуват за чиновниците си. Миналата седмица Parallels пусна програмен продукт, който разрешава на – това отваря достъпа на чиновниците в офисите до персонализирани работни приложения.

„ Наблюдавахме голямо повишаване в търсенето на хромбуци ”, показа през април изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай пред анализатори във връзка финансовите резултати на компанията за първото тримесечие.

Потребителите стартират да заплащат малко повече за хромбуци, защото избират модели със сензорни екрани и по-висока продуктивност. Средната продажна цена на хромбук през второто тримесечие е 320 $, спрямо под 300 $ преди две години.

„ Това е постепенно нанагорнище. Но въпреки всичко нанагорнище, когато приказваме за ниски ценови диапазони ”, разяснява Джитеш Убрани, управител проучвания в IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР