Хромбуците демонстрират най-висок ръст на пазара за персонални компютри(снимка: CC0

...
Хромбуците демонстрират най-висок ръст на пазара за персонални компютри(снимка: CC0
Коментари Харесай

Хромбуците са отличникът на растящия РС пазар


Хромбуците показват най-голям растеж на пазара за лични компютри
(снимка: CC0 Public Domain)

Рекорден растеж за второ следващо тримесечие бележи международният пазар на лични компютри, включително таблети. Общите доставки за интервала юли-септември възлизат на 124,5 милиона устройства, което е с 23% повече на годишна база, сочи отчет на Canalys.

Лидер на районен съд пазара е китайският производител, който е продал 23,5 милиона устройства – настолни компютри, преносими компютри и таблети. На второ място е Apple с 22,1 милиона продадени бройки, а в Топ 5 попадат още HP, Dell и Samsung, съгласно данните на.

Най-добрият потребителски артикул за тримесечието е (chromebook), чиито продажби са нарастнали със 122% до 9,4 милиона броя. Това са мобилни компютри под ръководство на операционна система Chrome OS от Гугъл.

Продажбите на и преносими компютри са се нараснали през тримесечието с 88%, а „ всичко в едно ” моделите, или така наречен моноблок компютри, бележат растеж от 7%. За разлика от тях, десктоп категорията записва 32% спад.

Успехът на хромбуците е подхранван от пандемията и солидната смяна към в образованието, както и от държавните стратегии в някои страни за обезпечаване на компютри в учебните заведения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР