Христос Воскресе! Великден е празникът на празниците. Това е най-радостният

...
Христос Воскресе! Великден е празникът на празниците. Това е най-радостният
Коментари Харесай

Хиляди посрещнаха Христовото възкресение в катедралата Св. Александър Невски

Христос Воскресе! Великден е празникът на празниците. Това е най-радостният ден за хриястияните, знак на успеха над гибелта. Любов, мир и благополучие Ви пожелаваме в този ярък ден. В празничната нощ хиляди вярващи посрещнаха Христовото възкресение в катедралата " Св. Александър Невски ", където патриарх Неофит отслужи пасхално свещенодействие. После отнесоха парченце от плодородния огън в домовете си.


Хиляди миряни посрещнаха Христовото Възкресение в храм-паметника " Свети Александър Невски ".

Негово Светейшество Патриарх Неофит отслужи пасхално свещенодействие, а минути след среднощ патриархът поздрави българския народ.
 Неофит, Патриарх Български: Отечески приветствам и поздравявам всички вас, обични в Господа рожби на родината, в родината и надалеч от родния край, и молитствам, щото насладата заради Спасовото Възкресение всеки път да съпътства вас, вашите домове и фамилии. И така, любовта и мирът на победно възкръсналия от мъртвите Господ наш Иисус Христос и общението със Светия дух да бъдат с всички вас. Христос Воскресе! - Воистина Воскресе!
Малки и огромни възпламениха свещ в нощта на Възкресението.


- Господ е над нас! И той дава живот и здраве на всички българи. Пази народа ни и на всички хора поисквам здраве, благополучие и Христос Воскресе! - С какво се изпълва сърцето ви в този момент? - С берекет. - Усещането да си тук измежду доста хора в центъра на София е доста прелестно и се усеща една фамилна конюнктура, без значение, че сме непознати. - Сърцето ми се изпълва със светлина, добрина, вяра.



Празничната света литургия мина при засилени ограничения за сигурност.
- Какво е за Вас Великден? - Празник за душата. - Великден за мен е велика дата, още повече, че съм хаджия, претърпял съм това хубаво възприятие. Както изключително прелестно ми беше в този момент.
Хилядите миряни отнесоха парченце от плодородния огън вкъщи си. Възползвайки се от нощния градски превоз.
- Удобен е. През 30 минути ли, през 40 минути мисля, че беше. Перфектно!
Четиресет дни след Възкресението вярващите се поздравяват с думите " Христос Воскресе! " И по този начин - до Възнесение Господне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР