Христо В. ХРИСТОВ-РЕФЕРЕНТАПреминал през вековете, в битки и робства е

...
Христо В. ХРИСТОВ-РЕФЕРЕНТАПреминал през вековете, в битки и робства е
Коментари Харесай

Няма в света народ като нашия


Христо В. ХРИСТОВ-РЕФЕРЕНТА

Преминал през вековете, в борби и робства е оживял народът ни. Освободил се от турското иго, за 66 години води четири войни. Българските воини сътворяват чудеса от смелост по бойните полета и при най-тежки условия печелят борбите. Жените и децата безрезервно се трудят и изхранват армията. От тези войни единствено една е оправдана, останалите са натрапени от продажни политици и са с жестоки последици за страната.

Въпреки всичко, макар вътрешните битки, народът се труди и страната се възражда. След 9 септември 1944 година под управлението на Българска комунистическа партия и с безкористната помощ на Съюз на съветските социалистически републики стартира бурно строителство и възобновяване на разсипаната от войните страна. С възторг народът се трудеше непрекъснато. То бяха бригади, съботници и всевъзможни публични начинания. Така с този народ за 45 години България от изостанала земеделска страна се подреди на 28-о място по стопанска система в международната ранглиста. Бяха издигнати над 3000 завода, осъвременено беше селското стопанство, армията ни беше най-престижната на Балканите. Високи бяха културните достижения, имахме интернационална младежка асамблея. Ликвидирана бе безработицата. Образованието и опазването на здравето бяха безвъзмездни. Стотици почивни станции и санаториуми осигуряваха почивките и лекуването на трудещите се. Бе основано общество, в което хората безплатно се включваха в потребните за общото богатство мероприятия. Обикновените хора си построиха жилища и бяха сигурни в бъдещето си.

След 1989 година, заради изменничество и международни разтърсвания, алчният капитализъм наложи новия международен ред. Идеология няма, преобладават алчността за облаги и мощното класово разслоение.

В България всякакви ренегати и нереализирали се отрепки започнаха и не престават да разрушават и да грабят основаното от народа български за 45 години. Както е споделил българският влъхва, във всяко стадо има и мърша. От трибуната на Народното събрание и по медиите всякакви глашатаи хулят и отхвърлят направеното. Изправят се против нашата освободителка Русия, даже се готвят да водят война против нея! Каква черна непризнателност на дребни душички!

В слугинската телевизия " Европа " постоянно се изявява античовекът Антон Тодоров. Този субект, изтъкан от завист, рови из архивите, намира кокошкарски пропуски от това време и злобно ги пропагандира. По едно време с издателя Недялко Недялков разясниха биографиите на претенденти от Българска социалистическа партия за народни представители. Стигнаха до заключението, че Българска комунистическа партия би трябвало да се извини за направеното през социалистическото време! Аз пък запитвам да вземем за пример Недялков ще се извини ли на Бургас за дядо си, който е наложил новата власт в града и е бил първи секретар на Българска комунистическа партия? Какво нахалство от страна на внука!

А на " архиваря " Тодоров ще препоръчам да се зарови по-дълбоко в архивите и да каже:

– Какви са фондовете и отговорностите на България на 9 септември 1944 година, на 10 ноември 1989 година и в този момент.

– Да извади документите по така наречен възродителен развой и да разгласи какво написа в тях.

– Да каже какъв брой пари са дали " комунягите ", както се показва той, за възобновяване на София и другите градове, потърпевши от бомбардировките.

– Колко са изплатените репарации за присъединяване ни във войната на страната на Хитлер и кой е отговорен за това присъединяване.

– Да каже какви са били цените и заплатите през 50-те години на предишния век и какви са в този момент.

Народната мъдрост споделя: " Който не работи, той не бърка ". Вярно е, имаше и справедливи, и субективни неточности преди, само че направеното беше налице. И беше доста. Всичко бе реализирано от славния български народ. Тези клакьори дано излязат с биографиите си, та да забележим къде са учили и какво са работили. Засадили ли са най-малко едно дърво? Биографиите си би трябвало да разгласят и всички претенденти за народни представители и други високи постове.

Настъпило е класово разслоение – малко на брой милионери и милиони българи с оскъдни приходи. Пенсионери с мизерни пенсии и говорителки от Народното събрание с прически за огромни пари и с чанти за по 700 лв..

Някои неточности на ръководещите може да бъдат простени. Но да оставят родителите си, които сътвориха тази страна, с никаква пенсия, в никакъв случай не може да бъде простено. Ясно е, че българският народ може да прави чудеса, когато властващите не му пречат и не работят против него. Наближават избори, дано всички да излезем и да гласуваме за бъдещето си! Иначе никой няма да ни е отговорен, че " за погрешно колело прав път няма! "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР