Христо Стоичков заяви, че няма намерение никога повече да бъде

...
Христо Стоичков заяви, че няма намерение никога повече да бъде
Коментари Харесай

Никога повече няма да бъда треньор, не можех да позволя името ми да бъде опетнено: Стоичков

Христо Стоичков съобщи, че няма желание в никакъв случай повече да бъде треньор във футбола.

Бившият селекционер на България сподели, че това, което го е отблъснало от специалността, са опитите за вмешателство в работата му.

"Не ми липсва треньорската пейка. Преживях няколко странни неща, които допряха сърцето ми. Не можех да си разреша да опетня името си поради един мач. В последна сметка постоянно съм се борил за страната си и за Барселона, сподели Стоичков в изявление за испанския Ас.

Той даде образец с работата си в Испания и в южноафриканския Мамелъди Съндаунс.

"Да ми пристигна някой, който не е от моя спорт и да ми каже какво би трябвало да върша - това или това, да печеля мач или да изгубя мач... Това при мен не минава. Не желая да приказвам повече за това ", съобщи Стоичков.

И добави: "Разкриха се неща от времето ми в Селта. Двама президенти приказваха с мен по телефона. Дали спечелвам, дали изгубвам. В Южна Африка стана същото. В националния тим - също. А моето име не се петни ".
"Приемам, че на терена беше грубо, че играех по подобен метод, само че когато ми се допре сърцето, не устоявам ", добави Стоичков.

Той съобщи, че би приел да работи в офис, да вземем за пример като състезателен шеф, да работи с деца или нещо във ФИФА или УЕФА, само че не и като треньор. И посочи, че му харесва актуалната му роля на коментатор, тъй като в малкия екран разполага с фрагменти, които демонстрират истината.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР