Христо Стоичков подкрепи с обръщение в социалните мрежи дарителската кампания

...
Христо Стоичков подкрепи с обръщение в социалните мрежи дарителската кампания
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Нека издигнем българското знаме на 111 метра височина на Роженските поляни

Христо Стоичков поддържа с послание в обществените мрежи дарителската акция за създаване на Пилон „ Рожен “. Това оповестиха от Фондация „ Наследство в бъдещето “, чиято самодейност е построяването на пилона.  

 

" Днес повече от всеки път се нуждаем от обединяване! Длъжни сме да го създадем поради нашите бъдещи генерации. Нека издигнем българското знаме на 111 метра височина на Роженските поляни ", сподели Стоичков, представен от фондацията. Инициативата за създаване на 111-метровия стълб за българското знаме се осъществя посредством националната дарителска акция „ България заслужава! ”, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

 

Пилонът ще вдигне българското знаме на 1430 м надморска височина. В основата ще бъде вградена капсула на времето и плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, с послания към бъдещите генерации.

 

Българска телеграфна агенция напомня, че на 24 декември м.г. от Фондация „ Наследство в бъдещето “ оповестиха, че са геопроучвателни сондажи на терена, на който ще се извиси 111-метровият стълб „ Рожен “. Сондажите са на дълбочина до 24 метра от теренната повърхнина, откъдето със профилираната техника се вземат земни и скални проби, които ще бъдат изследвани в лаборатория за установяване на физико-механичните индикатори. 

 

Пилон „ Рожен “ ще е с диаметър 3 метра при основата и 0,75 метра при върха. Конструкцията ще е от 12 секции с дължина от 8 до 12 метра, а общото тегло на коничния дирек ще е 55 тона. През ноември Национална дарителска акция „ България заслужава! “ стартира събирането на от днешните млади българи към бъдещето. 

 

На 11 декември генералният шеф на Българската телеграфна организация (БТА) Кирил Вълчев договор за партньорство с фондация " Наследство в бъдещето ", уредник на Роженския събор. Други медийни сътрудници в реализирането на плана са Българската национална телевизия, Българското национално радио, вестник „ 24 часа “, Радио Fresh, Радио FM+, Z-Rock, Мелъди, Actualno.com.

 

Пълна информация за Националната дарителска акция „ България заслужава! “ може да се намери , като през уеб страницата може да се направи и подаяние за идеята. Набраните средства, както и донорите – физически и юридически лица, се разгласяват всяка седмица.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР