Христо Стоичков определи Петър Жеков за най-великия футболист в историята

...
Христо Стоичков определи Петър Жеков за най-великия футболист в историята
Коментари Харесай

Стоичков обяви Петър Жеков за най-великия български футболст

Христо Стоичков дефинира Петър Жеков за най-великия футболист в историята на България. Носителят на " Златната топка " за 1994 година направи своя коментар по време на проведения от него шоумач в Стара Загора.

" От Стара Загора е тръгнал Петър Жеков - най-големият футболист на България за всички времена. Голям голмайстор. Оттук са тръгнали и други огромни футболисти като Васил Драголов, Мюмюн Кашмер, Петко Петков и други ", съобщи Стоичков преди началото на мача.

Жеков играе за " Берое " сред 1963 и 1968 година, като отбелязва 101 гола в 141 мача. След това минава в ЦСКА, където пет пъти става първенец, четири пъти печели Купата на България и осъществя рекордните за армейския клуб 144 попадения (в 167 мача) в А група.

Бившият нападател държи върха за най-вече голове в елита на българския футбол - 253, и има рекордните шест награди за голмайстор на сезона. Носител на " Златната обувка " за 1969 година, " Сребърната обувка " за 1970 година и " Бронзовата обувка " за 1973 година

" Направих този мач в Стара Загора, тъй като всеки би трябвало да помни от кое място е тръгнал. Всеки огромен футболист е тръгнал от някоя точка на България. Аз съм тръгнал горе-долу от тук, тъй като в Стара Загора бях в казармата ", сподели още Стоичков.

Фотогалерия: Шоуто на Стоичков и другари >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР