Христо Стоичков е единственият българин със Златната топка на Франс

...
Христо Стоичков е единственият българин със Златната топка на Франс
Коментари Харесай

Не сте виждали тази снимка на Христо Стоичков

Христо Стоичков е единственият българин със " Златната топка " на " Франс Футбол " и " Златна обувка " от Световно състезание. Не инцидентно при започване на новия век Камата стана единственият представител на България в селекцията на ФИФА за 100-те най-велики футболисти. Екипът на Sportal.bg се натъкна в задграничен списък на фотография на " Булгаро Феномено " от 1998 година, която е малко известна за необятната аудитория.

На нея Ицо получава пачки от 100-доларови банкноти от шефовете на Ал Насър. Действието се развива в арабски хотел, където пред именития №8 е отворена първокласна кожена чанта, цялостна с долари. До голмайстора от САЩ'94 е небеизвестният му импресарио Хосе Мария Мингея, довел в Ла Лига Стоичков, Диего Марадона, Лионел Меси, Ромарио, Ривалдо и други международни звезди.

Припомняме, че при започване на 1998 година Христо се раздели с Барселона и се завърна в ЦСКА, с ангажимента да изостави за малко " алените " при започване на април. На " Армията " Камата беше посрещнат от близо 20 000 фенове за повторния му дебют за " армейците " - против Металург (Перник). В Близкия изток Стоичков изигра два мача с фланелката на Ал Насър за КНК на Азия. Шейховете от Саудитска Арабия взеха българската мегазвезда за полуфинала и финала в шампионата, а той се регистрира със златното попадение (1:0) в мача за трофея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР