Христо Слави Рачев*Правителството на Васил Радославов решава храм-паметникът Александър Невски

...
Христо Слави Рачев*Правителството на Васил Радославов решава храм-паметникът Александър Невски
Коментари Харесай

Няма кой, нито “случаен транспорт”, да мине и прибере предателите

Христо Слави Рачев*

Правителството на Васил Радославов взема решение храм-паметникът Александър Невски да бъде преименуван на Св. Св. Кирил и Методий. Но за малко. През 1920 година, връщат първото име на съветския хулиган разгромил шведите и разгласен за светец. За какви би трябвало да бъдем оповестени ние, които в самото сърце на България, там където туптят клапите и се поддържа духовното налягане, националната съвест и вяра… където се кръстим под сводовете и в паметта на непознат поробител. Бил герой за православната религия. Както сме я подкарали и с тези Альоши, вирнали калпави шмайзери, в най-големите ни градове, на следващия ден ще предложат храм-паметника да бъде преименуван на великия поробител Владимир Владимирович Путин. Ще го сторят същите, които никой не можел да спре да обичат Тодор Живков, да ни слеят с Русия. Начаса ще довтасат хълцайки в раболепен спазъм. Ще се откри ли второ държавно управление, “ради славата”, което да предложи най-естественото и исторически заслужено, българско духовно име за храма, издигнат с български дарения. Имаме толкоз подобаващи персони: Иван Рилски, Пайсии Хилендарски, Симеон велики…

Едно време се питахме, пуснали ли са банани, в този момент се питаме, кои ли взимат по четири хилядарки на месец, за копейките знаем. Няма по сполучлив тест, по какъв начин да лъснат алените задници на взимащи надници от следния: Народното събрание включва точка първа от дневния ред: промяна имената на храм-паметника, разглобяване от българските площади знаците на съветската имперска войска. Препоръчвам този тест на потъналата в коматозен сън ДАНС. Веднага ще щръкнат главите и на милионерите от енергийната мафия, цялото Българска социалистическа партия със столетната си история увиснало на спирачката. С двата крайници е и цялото президентство/ без почетния караул/, грамадната уста, копеечните възрожденци, плод на копулачна съгласуваност с Русия. Ето ги през днешния ден, слагат ултиматуми на държавното кормило тръска перчем, лишената от врат и обикновена изисканост Корнела. Тази месеста путинка бди за Путин, даже повече от Митрофанова, която явно е изпаднала в тежък климактериум; несдържаност и девиантно държание. Ту ненавижда мъжете, ту ги обича безумно; залага истерично - всичко на алено. Българското престъпно ляво е стаило вяра Украйна да бъде изтребена и изпепелена. Заработва светлото си бъдеще, упълномощена от мързеливите, подивелите, остарелите, като галоши, умствено изостаналите, впиянчените и дървените провинциални философи. Тежка котва се е забила в седиментите на българското политическо дъно; ретроградното е набъбнало до забележителните 23 %. Всички пеят с необятно отворена уста, че да отскубнем смукалата на съветския октопод от снагата на България, щяло да ни донесе национална злополука. Тук по този начин се разсмях, че кучето залая, изквича териерчето на съседката и някакъв петел изкукурига измежду бял ден.

Не, братя българи, идва тяхната, огромна злополука. Поради тежкото автоимунно заболяване сполетяло Русия. Империята е почнала да се самоизяжда, да припознава личните си жители, като врагове. Над Русия се носи едно огромно шшшт… всички да млъкнат. И те мълчат.
“Говорит Москва” ще припука и замлъкне. Тя се е върнала в 1240 година При Александър Невски, да се бори със Швеция за територия. Провисналото от неистини акромегално лице на Лавров ще изчезне. А Швеция към този момент разбра, че Русия няма да се очовечи.

В близкото ни минало, кое правеше служителят на реда Никола Гешев толкоз специфичен - ами ловеше комунистите като зайци. Днес имаме Рашков, който е заешки болшевик. Няма кой, нито “случаен транспорт”, да мине и “прибере” предателите. Идват нови избори. Бой, стригане, палки, ботуши, прибиране и отново нови избори. Само по този начин българската морава ще замяза на европейски двор.

Смътното чувство, което ме преследва цялостен живот, към този момент е надълбоко разбиране: човечеството от самото си раждане, се препира и философства за едни и същи неща. Само се сменят гледните точки, ситуирани по чертата на хоризонта, с цел да се отместят вълшебен, щом се приближим.

*Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР