Христо Слави Рачев*Надявам се всички “познавачи” на македонския проблем да

...
Христо Слави Рачев*Надявам се всички “познавачи” на македонския проблем да
Коментари Харесай

Тимпаните бият, тъпанарите реват

Христо Слави Рачев*

Надявам се всички “познавачи” на македонския проблем да се проумели, какъв брой вярно беше да махнем ветото и приемем френското предложение. На същите им следва да си блъскат главите в идната главоблъсканица. Кой мъти водата на балканите. Не чакам да се оправят. Европа ще пусне първо Албания - ОК. Македония ще остане да стърчи неуместно до Сърбия, като ром по чорапи в центъра на евин плаж. Там ползите и въздействието на сръбската УДБА и съветското посолство са същите като у нас. Тук, издъниха българското държавно управление, следва разрушителна серия от избори.

България е страна, в която демокрацията дойде на помощ извън, само че прекомерно късно.

Изчезнал ни е пулсът и импулсът за естествен живот

Не знаехме какво има вътре в думата независимост. Истинската и цена. Колективното схващане продължава да е парализирано. Такъв народ губи способността си да извлича поучения. Европа пробва рехабилитация, някакви процедури за оживление на мозъка, тялото и духа. Стоим вцепенени и ломотим за някакъв остарял национализъм. Съседният “мали па шантав народ” е оцвъкал площадите си с фигурални композиции от кавалетна живопис до грандомански силуети. Колко величествени форми и пози може да заеме нелепостта и неприятния усет. Все същите балкански пристрастености. Голямата неволя на дребните нации е, че, с изключение на Европа,

Русия се е заела с лекуването на балканското оглупяване.

Това е изключително рисково. Македонците към този момент ги разтресе хеморагична тресчица /причинява се от гризачи и лъже дипломати/. Важните играчи са бухгалтерите /счетоводителите/ в раздутите посолства, които раздават пари, постове и най-много голи обещания. Русия и Сърбия заплащат повече на македонските лумпени, това незаслужено систематизиране на богатствата и предозиране води до буйства, всеобщо уриниране по паметниците от измисленото минало. Да конфабулираш и пикаеш върху паметта си. Отлагане на урати и хвърляне на “коктейл молотов” напълно не е безобидна активност. Така се стартира. Тимпаните бият, тъпанарите реват. Напълно е допустимо да ни нападат в тил, за смях на кокошките и Европа.

Паника измежду митничарите, първи да видят македонското знаме по баирите на Сливница. Белград го е правил, подкокоросван от Русия. Ако тя, Русия, успее да подпали второ огнище, до момента в който се пърли във безумна война в Украйна, ще е огромен триумф за съветската дипломация. България съумя да извърши потребни неща, които демонстрират, че още имаме налични български мозъци, които могат да преценяват:

рухване на ветото и изпъждане на 70 зловредни дипломати

Отбелязвайте си с ченгелчета и кръстчета кои по този мотив хленчат, но " не било направено елегантно ". Само по този начин ще избегнем ретроградната амнезия, която ни обзема при избори. И политолозите, стига сте го усуквали, през днешния ден рисковите пакостници са: повече от столетие Българска социалистическа партия, смуглият военачалник Янев, Копейкин - напряко генералисимус, в случай че се съди по маниакалната му походка, сухата уста военачалник Радев и двуликият Янус Движение за права и свободи. Има-няма подобен народ пропусна да постави намордник на огромната уста на Тошко и няма да ги забележим повече.

Изрежем ли, посредством изборна лапароскопия тази ракова тъкан, България ще рипне като заспало магаре, стреснато от зло куче.

* Текстът е оповестен на фейсбук страницата на автора
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР