Христо, Мила и Алексиа Бесалеви – съответно на 8, 7

...
Христо, Мила и Алексиа Бесалеви – съответно на 8, 7
Коментари Харесай

Малки патриотчета с награда за семейна традиция

Христо, Мила и Алексиа Бесалеви – надлежно на 8, 7 и 6 години, завоюваха специфичната премия на регионалния шеф на Смолян Недялко Славов за „ фамилна традиция “ в състезанието „ Аз раста родолюбец “.
Конкурсът е за фотография на дете с национална носия и есе на тематика „ Видях положителното “. Наскоро завърши неговото пето издание.
Родителите на дребните патриотчета са родом от Пловдив и Несебър, само че от 3 години живеят в Смолян. Семейството се е привързало към Родопите и се е открило в регионалния град. Сред обичаните им занимания са разходките в планината и летуване на палатки край язовир Доспат. Децата демонстрират интерес към националното творчество и родопската музика. Христо посещава уроци по гайда, а Мила и Алексиа – по пеене.
 

 
Те гостуваха на регионалния шеф дружно със своите родители и класни ръководители.  
Славов им пожела на първо място доста здраве, да имат щастливо и пълноценно детство и да реализират фантазиите си. Той изрази своята благодарност към родителите и учителите на всички деца, взели участие в състезанието за това, че поддържат жив националния дух и обичаи и ги предават на идните генерации.
 

Заради изключителната епидемиологична конюнктура, обичайното празненство за награждаване на участниците в петото издание на състезанието „ Аз раста родолюбец “ не се организира.
Грамотите и премиите доближават до децата посредством просветителната мрежа със съдействието на РУО - Смолян.
„ От Областната администрация изричаме благодарности към всички участници, техните родители и учители за това, че с фотосите и разказите си изпълват този конкурс със наличие и утвърждават непреходната стойност на българските полезности и обичаи. Благодарим ви за фотосите и страстите “, съобщи още Славов. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР