„Христо изглеждаше тих. Чух, че буйствал, но никой в селото

...
„Христо изглеждаше тих. Чух, че буйствал, но никой в селото
Коментари Харесай

Христо, който уби с чук баба си, бил тих, помагал на хората

„ Христо изглеждаше спокоен. Чух, че буйствал, само че никой в селото не е подавал недоволства против него. Съседи даже са го викали да им подрежда плочките в двора, да им коси тревата, такива работи “.

Това съобщи кметът на село Браниполе Даниела Стоилова за 28- годишния мъж, който умъртви личната си баба с чук по време на скандал предходната седмица, представена от " Телеграф ".

Стоилова посочи, че няма директни усещания от фамилията. Познавала ги единствено образно. Знае единствено, че едно време дядото на Христо, на който е кръстен младежът, е бил първият кмет на село Браниполе, което в този момент наброява над 3000 души. Убитата баба Митра пък била учителка преди доста години в селското учебно заведение. Бащата на Христо се споминал преди към година, майка му не работела, била неработоспособен. Младият мъж не е фамилен, откогато се е родил, за него се грижела точно баба му.

Изпращане

В сряда близки и съседи изпратиха в последния й път 84-годишната баба Митра. От настоятелството на църквата в Браниполе оповестиха, че ще извършат гратис опело на убитата някогашна учителка в символ на съпричастност. Така и стана.

В същия ден окръжните магистрати в града на тепетата взеха решение да оставят Христо Сираков в ареста. 28-годишният мъж призна, че е блъснал баба си, само че не помни тъкмо с какво. Той самичък изиска килия от съда. „ Искам да остана за непрекъснато в ареста “, отсече той пред магистратите. Според съда има събрани задоволително данни, доказващи авторството на действието. Освен това, допълват магистратите, в случай че обвиненият бъде пуснат с мярка, друга от " задържане под стража ", има действителна заплаха да извърши друго закононарушение.

" Внукът е неосъждан, само че самият метод на осъществяване на закононарушението – умъртвяване на 84-годишната му баба, която се е грижела за него, с голям брой удари, най-вероятно с чук, го характеризира като нечовечен човек и води до извод за висока социална заплаха както на осъщественото действие, по този начин и на самия обвинен ", мотивираха се пловдивските съдии. Освен това осъщественото закононарушение е извънредно тежко. Ако бъде приет за отговорен, законът планува затвор от 10 до 20 години за ликвидиране. Решението на съда може да бъде атакувано на по-горна инстанция.

Напрежение

Жестокото ликвидиране бе осъществено на 30 юли във фамилната им къща в пловдивското село Браниполе. Още рано сутринта бабата и внукът се скарали за следващ път. Според локални медии съседи в последно време чували кавги в дома им. Това зачестило изключително откакто бащата на Христо се споминал. Освен като общ служащ младият мъж заработвал и в гумаджийницата на баща му.

В съботната заран нищо не предвещавало сходна покруса. Според осведомени младежът се прибрал почерпен, а това разгневило бабата. Така при следващата кавга младежът просто сграбчил един чук и го стоварил върху главата на баба си. После отново и отново. Не било нужно огромно изпитание. Бабата паднала мъртва. Настанала олелия. Не след дълго на място пристигнала полиция и медицински екип, който единствено установил гибелта на старата някогашна учителка. Белезниците щракнали на ръцете на внука и той бил отведен в ареста. Пред проверяващите си признал за стореното.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР