Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в

...
Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в
Коментари Харесай

Иванов ще е председател на временната комисия за промени в Конституцията, опозицията отказа да участва

Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския от парламентарната група "Демократична България " бе определен за ръководител на новосъздадената Временна комисия за промени в Конституцията, свързани с правата на жителите, върховенството на правото, независимостта на правосъдната система. Тя е на паритетен принцип.

ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и "Възраждане " отхвърлиха да вземат участие в нея.

ГЕРБ-СДС отхвърли, откакто болшинството отхвърли предлагането на Десислава Атанасова за двама съпредседатели - единият от ГЕРБ-СДС, другият - от "Продължаваме Промяната ".

Считаме, че положихме старания, с цел да има градивен разговор, консенсус по тематика, която вълнува българското общество, само че не поехте подадената ръка, изясни Атанасова.

Движение за права и свободи също обявиха, че няма да предложат свои представители, както и от "Възраждане ". Мотивите на "Възраждане " са, че не са се убедили в целесъобразността на такава комисия и не желаят да се "тупка топката " по такива тематики.

Създаването на краткотрайната комисия бе подкрепено от "Продължаваме Промяната ", "Има подобен народ ", "БСП за България " и "Демократична България ". От ръководещото болшинство са и вносител на плана. Нямаше народни представители, дали своят вот с "въздържал се ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР