Христо Иванов обяви, че не вижда проблем да бъдат писмено

...
Христо Иванов обяви, че не вижда проблем да бъдат писмено
Коментари Харесай

Христо Иванов не вижда проблем в писмено фиксиране на ангажиментите с ГЕРБ

Христо Иванов разгласи, че не вижда проблем да бъдат документално закрепени взаимно поетите задължения с ГЕРБ-СДС. Съпредседателят на ПП-ДБ акцентира, че срещите всеки вторник могат да бъдат детайл от подобен съдружен механизъм.

Според Христо Иванов общата управническа стратегия ще задължи и двете политически сили да съблюдават съответни задължения. Според него седемте тематики сложени от ПП-ДБ са доста значими за този кабинет.

„ Виждам опция да приказваме по нашите условия и когато стигнем по обща законодателна стратегия, това ще значи дружно да създаваме законите и да гласуваме законопроектите по нея. Когато сме се разбрали преди да започват процедури за попълване на регулатори и контролни органи, би трябвало да си съблюдаваме ангажимента. Когато сме се разбрали да вършим конституционна промяна, би трябвало да обсъдим съответна пътна карта. Ние продължаваме диалозите. Смятаме, че тези тематики са от фундаментално значение за това какъв е характерът на това ръководство “, разясни той.

По думите му ротацията сред двете политически сили е фундаментална част от опцията въобще да съществува такова ръководство.

„ Никой от наша страна не я е поставял под подозрение. Разведряване не бих очаквал прекалено много. Управлението ще бъде комплицирано. Фактът обаче, че имаме диалог, за мен е добра вест “, сподели още Иванов.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР