Христо Иванов иска да махне Калин Стоянов и да сложи

...
Христо Иванов иска да махне Калин Стоянов и да сложи
Коментари Харесай

Христо Иванов иска да махне Калин Стоянов и да сложи за шеф на МВР Ивелина Дундакова

Христо Иванов желае да махне Калин Стоянов и да постави за началник на Министерство на вътрешните работи Ивелина Дундакова, научи Епицентър. бг.

 

И през днешния ден не престават договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на общо ръководство като апетитите на " Промяната " за повече властови позиции се усилват, споделят наши източници от преговорните екипи.

 

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов бил изрично срещу оставането на Калин Стоянов отпред на Министерство на вътрешните работи.  За поста вътрешен министър Иванов желал да постави Ивелина Дундакова, сегашен зам.вътрешен министър, което провокирало неодобрение от страна на ГЕРБ. 

Иванов обаче желае да разшири периметъра на въздействието си в структурите на службите, прокуратурата и КПКОНПИ и сега безусловно " извива ръце " на Борисов.

 

Вече е известно, че Христо Иваноов е  поставил името на арбитър Йонко Грозев като предстоящ основен прокурор на масата на договарянията с ГЕРБ-СДС в настойчивите му опити  за преодоляване на прокуратурата.

Към това се прибавя и настояването му той да дефинира кой да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ.

 

Кирил Петков пък неотменно приказва единствено за промяната на управленията на службите и по този начин договарянията още веднъж са зациклили.

 

Асен Василев не е поднесъл опрощение на Мария Габриел, само че пък упорито желае да постави собствен човек в ОДП Хасково.

 

Номинираната за министър председател Мария Габриел съобщи в пектък вечерта в " Панорама ", че договаряния ще има и през почивните дни.  " Оставам отворена за договаряния ", съобщи Габриел като даде да се разбере, че консенсусът още не е реализиран.  От думите ѝ се разбра, че този път от ГЕРБ няма да слагат нови извънредно периоди.

  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР