Христо Христов спечели сребро в категория до 109 килограма на

...
Христо Христов спечели сребро в категория до 109 килограма на
Коментари Харесай

Христов взе сребро на Европейското, посвети медала на новородения си син

Христо Христов завоюва сребро в категория до 109 кг на Европейското състезание по повдигане на тежести в София. Един от най-хубавите ни щангисти посвети медала на новородения си наследник.

Българинът завърши с дуел от 380 кг след 175 в изхвърлянето и 205 в изтласкването. Той бе изпреварен само от Дадаш Дадашбайли. Щангистът от Азербайджан приключи надпреварата с 388 кг (176 кг + 212 кг).

Бронзовото отличие стана владеене на германеца Матеус Хофман с 378 кг (172 кг + 206 кг).

В изхвърлянето Христов направи три сполучливи опита - на 170, 173 и 175 кг, само че три такива направи и Дадаш Дадашбайли, като при третия си реализира 176 кг. Това обезпечи на азера първата позиция в придвижването, а българинът бе втори. Трети след първите опити бе Хофман със 172 кг.

В изтласкването Христов стартира с нови два сполучливи опита. Последователно той преодоля 202 и 205. Опита и на 208 кг, което щеше да го качи преди всичко най-малко във краткотрайното класиране, само че 21-годишният варненец получи потрес и падна на подиума. За благополучие съумя да се изправи бързо и да се върне в подготвителната зала.

С 212 кг първенец в изтласкването още веднъж стана Дадашбайли. Втори в придвижването с 207 кг завърши Онур Демирджъ от Турция. С кг по-малко Матеус Хофман взе бронза.

За България медалът на Христов в дуела е седми от шампионата в " Арена София ". Националите са водачи в класирането по нации с четири трофеи, два сребърни и един бронзов орден.

Шампионатът на Стария континент приключва във вторник с категориите при най-тежките - над 87 кг при дамите и над 109 кг при мъжете.
Христо Христов: Емоцията от раждането на сина ми не ме остави да мигна цяла нощ
" Медалът идва по-малко от 24 часа, откакто жена ми роди през вчерашния ден вечерта. И страстта не ме остави да дремя цяла нощ, съобщи Христо Христов след конкуренцията. - Спал съм не повече от 3-4 часа, това се видя и през днешния ден. Бях толкоз зле на загрявката. Безсънието се отразява. Моя си е грешката, че не легнах да дремя, просто не можех от еуфорията. "

Той даде обещание да се реваншира с трофеи отсега нататък.

" За мен същинската победа е, че най-сетне се роди синът ми. Той беше доста чакан. Обичам ги с майка му и нямам самообладание да ги изпишат и да си ги взема вкъщи, добави все по този начин прочувствено Христов. - И двата медала са за сина ми. Всеки татко знае какво е синът му за него. Емоцията очевидно също към този момент е по-различна, когато се състезавам. Щом одобрявам второто място толкоз леко. Обикновено след загуба бутам и блъскам, а в този момент желая просто да се прибера, да ги изпишат и да си ги взема при мен. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР