Христо Грозев беше обещал да публикува списък с журналисти и

...
Христо Грозев беше обещал да публикува списък с журналисти и
Коментари Харесай

ТОЯ НИКОГА НЕ Е БИЛ РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ, АМА ФСБ ГО ГЕПИ КАТО ОРГАНИЗИРАЩ ДИВЕРСИИ С УКРАИНЦИ ЗА СВАЛЯНЕ НА РУСКИ САМОЛЕТИ. АПРОПО, СЪЩИЯТ ТОЯ, ОХОТНО КАНЕН ОТ СЛУГИНСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИ, ОБЯВИ, ЧЕ ПУТИН УМИРА И ЧЕ ИМАЛ ИМЕНА НА ЖУРНАЛИСТИ, ВЗИМАЩИ РУБЛИ ОТ ПУ

Христо Грозев беше заречен да разгласява лист с публицисти и политици, които вземат рубли от Путин, само че нещо се разсея, а в този момент излиза, че той взема пари от украинци, с цел да провежда диверсии.

Христо Грозев в никакъв случай не е бил проверяващ публицист.

Познавам го от времето когато купи Пресгрупата с Огнян Донев и Любо Павлов, а след това се изпокараха. Мисля, че работи за английските служби, тъй като уеб страницата Белингкат е пощенска кутия най-много за техни интервенции.

Явор Дачков

–-

Името на Христо Грозев стана обществено известно в България през 2010-а, когато дружно с  Любомир Павлов, Огнян Донев и Карл Хабсбург (с пети съучастник – германеца Даниел Руц) купиха пресгрупата „24 часа“, „168 часа“и „Труд“. Неофициалната цена на договорката е 40 млн. евро. Няколко месеца по-късно съдружниците влязоха в изострен спор като се стигна до издаване на обезпечителна заповед в интерес на Христо Грозев, с която бе натрапен запор над имуществото на „Труд“, „24 часа“ и печатната база.

Българинът Христо Грозев от изданието Bellingcat е бил задействан в интервенцията на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна, която възнамерявала похищение на съветски военни самолети. Това разобличаване прави съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ), представена от „Комсомолская правда“.

ФСБ оповестява, че е осуетила интервенцията на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата за похищение на съветски бойни самолети, следена от тайните служби на страните от НАТО.

В информацията на Службата се показва още, че съветското контраразузнаване в хода на оперативните дейности против украинското разузнаване е получило данни, с помощта на които съветските въоръжени сили са унищожили редица украински военни обекти.

„РИА Новости“ отбелязва, че телевизия „Россия 24“ е посочила откъс от кореспонденцията на Грозев с един от участниците в интервенцията. Чрез своя координатор Грозев намира двама куриери, които се срещат на гарата в Липецк с различен пощальон от Москва, нает от украински разузнавачи. Той носел предплатено заплащане от 4000 $ за съветски водач, съгласил се да взе участие в отвличането на съветските самолети.

„Ние знаем за присъединяване на Грозев в (британското външно разузнаване) MI6 освен от неговите изявления“, споделя чиновник на ФСБ по телевизионния канал.

„Напоследък украинското разузнаване престана да крие връзките си с тайните служби на страните от НАТО, а се стреми да заеме място по-близо до водачите от Вашингтон и Лондон“, прибавя той.

Телевизията демонстрира още видеозаписи с разказите на координатора на куриерите Динар, който е арестуван от чиновници на ФСБ в жилището му в Казан.

„Всъщност съм доста сърдит на Христо Грозев. Мога да обясня за какво. Вярвах му като на човек, който в никакъв случай няма да ме заблуди… Затова елементарно се съгласих на всичко това, тъй като бях изцяло сигурен, че нищо не заплашва никого. Не съм мислил, че там е толкоз мръсна работа“, споделя арестуваният.

Според шефа на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин изданието Bellingcat се употребява за оказване на напън върху всяка страна, както и върху физически и юридически лица.

СВР има информация кой управлява този план на сякаш журналистически следствия, в който вземат участие и някогашни чиновници на спецслужбите, означи Наришкин.

 
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР