Христо Алексиев е магистър по „Международни икономически отношения“ от УНСС

...
Христо Алексиев е магистър по „Международни икономически отношения“ от УНСС
Коментари Харесай

Христо Алексиев - служебен министър на транспорта и съобщенията

Христо Алексиев е магистър по „ Международни стопански връзки “ от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

Притежава редица спомагателни квалификации и документи в областта на стопанската система, ръководството и дигитализацията от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес учебното заведение на Оксфордския университет и други интернационалните просветителни институции.

През годините е заемал позиции като стопански специалист и съветник по плана за създаване на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на шефовете на Зона за публичен достъп в "Пристанище Бургас ", ръководител на съвета на шефовете на "Пристанище Бургас " ЕАД и ръководител на управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания "Железопътна инфраструктура ".

Бил е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 година.

От септември до декември 2021 година още веднъж е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление, назначено от президента.

От март 2022 година заема длъжността секретар по стопанска система на президента.

Христо Владимиров Алексиев за длъжностен заместител министър-председател по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР