Християнсоциалният съюз (ХСС) търси партньор за съставянето на коалиция в

...
Християнсоциалният съюз (ХСС) търси партньор за съставянето на коалиция в
Коментари Харесай

Какви са възможностите за коалиция на ХСС след изборите в Бавария?

Християнсоциалният съюз (ХСС) търси сътрудник за съставянето на коалиция в Мюнхен, откакто партията на Хорст Зеехофер събра към 37% на изборите за районен парламент в най-голямата федерална провинция в Германия - Бавария. Това означават от редакцията на Die Sueddeutsche Zeitung, представени от организация " Фокус ".
Управляващата коалиция се нуждае от минимум 97 места в Народното събрание. Със извоюваните 78 депутатски места, ХСС няма да може да разчита на безусловно болшинство. Затова на напред във времето излизат мненията за коалиция. От редакцията привеждат няколко вероятни комбинации за бъдещото баварско държавно управление:

Партията „ Свободни гласоподаватели “ печели 25 места в Народното събрание, което значи, че черно-оранжевата коалиция ще може да разчита на 103 места в законодателния орган в Мюнхен.

Правителство на ХСС и СвДП ще може да разчита на 88 места в Народното събрание, които не подсигуряват безусловно болшинство. Анализаторите дефинират черно-жълтата коалиция като „ невъзможна “.

Двете партии биха получили 115 от 192-те места в Народното събрание. „ Зелените “ са окуражени от положителните резултати на изборите и биха могли да изместят политиката на новото баварско държавно управление вляво. Двете партии може да намерят взаимни отстъпки в редица области, да вземем за пример в тази околната среда и жилищната политика. Проблем – защитата по границата на Бавария, на която „ Зелените “ се опълчват.

Коалицията от ХСС и ГСДП е позволена, само че надали ще бъде формирана. С общо 98 места в Народното събрание, двете партии няма да имат безспорното болшинство.

Коалиция без ХСС при резултатите от изборите е съвсем невъзможна. Партиите биха събрали 92 места в Народното събрание, т.е. няма да имат безусловно болшинство. Такова обаче може да бъде формирано с поддръжката на депутатите от „ Алтернатива за Германия “. Но даже ХСС не желае да ръководи взаимно с популистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР