Християндемократите на Меркел отхвърлят идеята за данък богатство Дебатът за

...
Християндемократите на Меркел отхвърлят идеята за данък богатство Дебатът за
Коментари Харесай

Данък "богатство" създава напрежение в управляващата коалиция в Германия

Християндемократите на Меркел отхвърлят концепцията за налог " благосъстояние "

Дебатът за налог " благосъстояние " в Германия обтяга връзките в така и така нежната ръководеща коалиция на канцлера Ангела Меркел. Облагането е образец по какъв начин социалдемократите пробват да насочат държавното управление наляво, до момента в който се борят за гласове преди идните три районни вота тази есен. От тавана на наемите в Берлин до предложенията за минимална пенсия, стремежът на партията за по-социални политики може да разклати съществено съдружното ръководство, написа Вloomberg.

Ръководството на социалдемократите, които са съдружен сътрудник на Меркел, към този момент поддържа предлагането, което цели налог от 1% върху благосъстоянието. Очаква се приходите да бъдат от порядъка на 10 милиарда $ годишно. Финансовият министър Олаф Шолц, който идва от редиците на партията, също се разгласи в интерес на мярката.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Допълнително обременяване на стопанската система "

Християндемократите на Меркел отхвърлят концепцията за налог " благосъстояние ", като показват, че на данъкоплатците би трябвало да се даде глътка въздух в изискванията на закъснение на стопанската система. " Допълнителното обременяване на стопанската система с налог върху благосъстоянието в този миг е безумство ", показва депутатът от партията Себастиян Брем.

Но поддръжката на Шолц и нуждата на Меркел да резервира обединението значат, че предлагането е повече от метод за продобиване на електората. Шолц към този момент означи победа предходната седмица, когато за всички с изключение на за богатите беше анулиран налог " взаимност ", който подпомагаше икономическото възобновяване на Източна Германия, до момента в който християндемократите упорстваха данъкът да бъде отстранен изцяло.

Вълнуваща есен

Очаква се социалдемократите да вземат дефинитивно решение за налог " благосъстояние " и по други въпроси на конференцията на партията през декември, когато също по този начин ще бъде определено ново управление и ще се реши дали да се напусне обединението. Това може да докара до държавно управление на малцинството или до предварителни избори.

" Ще бъде вълнуваща есен. Става дума за обществена правдивост и в случай че християндемократите не са го разбрали, те имат същински проблем ", твърди съпредседателят на Германската социалдемократическа партия Мануела Швезиг в отговор на въпроса дали разликите в обединението са станали непреодолими. Същевременно съгласно скорошно социологическо изследване 58% от интервюираните споделят, че поддържат налог " благосъстояние ", до момента в който 33% се афишират срещу него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР