Християн Мицкоски / Снимка: VMRO-DPMNEФренското предложение за споразумение между България

...
Християн Мицкоски / Снимка: VMRO-DPMNEФренското предложение за споразумение между България
Коментари Харесай

Македонското ВМРО: Няма да спазим нито една точка на френското споразумение с България

Християн Мицкоски / Снимка: VMRO-DPMNE

Френското предложение за съглашение сред България и Северна Македония бе отхвърлено от македонското Вътрешна македонска революционна организация.

Бъдещото държавно управление на ВМРО-ДПМНЕ няма желание да съблюдава и ползва нито една точка от това съглашение, съобщи БГНЕС. Това стана ясно от думите на водача на ВМРО-ДПМНЕ, Християн Мицкоски. Той прикани премиера Димитър Ковачевски да отхвърли френското предложение. Няма място за българите в Конституцията, София да коленичи в Скопие и да се извини, бе праволинеен той.

По време на митинг и пред събралите се жители, Мицкоски, ги поддържа и им даде своето пояснение какво се съдържа в последното предложение за разногласието с България:

- Първо, в това предложение няма дата за започване на договарянията, само че има изискване, в случай че желаете да започнете, отворете Конституцията и изпълнете настояванията на София.

- Второ, те ни излъгаха, че не договарят за езика, че не договарят за идентичността, а през днешния ден тези, които са платили за истината, посредством дребни изявления ни убеждават, че са триумфирали по кой знае кой път и са защитили македонския език. Не е ли повече от позорно?

- Трето, това, което до през вчерашния ден беше наш проблем с публична София, в това предложение се трансформира в наш проблем с формален Брюксел и целия Европейски съюз. Или по-точно асимилация, побългаряване и след това европеизация или в никакъв случай няма да бъдем част от Европа.

Освен това той акцентира, че непрекъснато има нови претенции и изнудвания! Постоянно повишаване на офанзиви против македонския народ и извънредно неблагоразумен напън.

Той акцентира, че ВМРО-ДПМНЕ няма да одобри никакво унизително съглашение в ущърб на македонските национални ползи. Мицкоски изпрати и известие до публична София, че македонската конституция няма да се трансформира, с цел да се включат български претенции в нея. 

" Докато съм водач, няма да се трансформира Конституцията, тъй че българските претенции да са част от нея ", сподели Мицкоски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР