Хремата може да изненада всеки от нас в най-неподходящия момент.

...
Хремата може да изненада всеки от нас в най-неподходящия момент.
Коментари Харесай

Вижте кои са петте големи грешки при лечението на хрема

Хремата може да изненада всеки от нас в най-неподходящия миг. Иска ви се да се отървете от запушения нос и кихането колкото е допустимо по-бързо и по тази причина доста хора вършат при лекуването на елементарна простуда неточности, които могат единствено да влошат обстановката. Как не трябва да лекувате настинка?

Грешка 1. Слагате си капки
Още при първите признаци на елементарна простуда неотложно се захващаме да си слагате съдосвиващи вазоконстриктивни капки и това е най-голямата неточност при лекуването на елементарна простуда. В края на краищата секретът, отделян от лигавица на носа, не разрешава на инфекцията да проникне по-нататък и също по този начин отстранява микробите дружно с мъртвите имунни кафези. Капките обаче изсушават лигавицата, което може да усложни обстановката и да утежни хода на болестта. Освен това съществува риск от взаимозависимост от вазоконстрикторни препарати.

Грешка 2. Да карате настинката на крайници
Ние не сме привикнали да считаме хремата за съществено заболяване, само че е би трябвало да помните, че не трябва да карате настинката на крайник. Основната загадка на бързото изцеление на елементарна простуда е топлината и повече течности. Човес може да се избави единствено за няколко дни от рпростудата стига да седи на топло, да овлажнява въздуха и да пие топли питиета (чай с лимон, джинджифил и мед).

Грешка 3. Лечение с лук, чесън и други национални средства
Едно от най-разпространението национални средства за простуда са капки от сока на чесън или лук. Тези медикаменти имат бактерициден резултат и могат да оказват помощ при простуда, само че могат да изсушат или даже да изгорят назалната лигавица и по този метод да лишат тялото от естествена отбрана от инфекции. Следователно, с лука и с чесъна би трябвало да бъдете извънредно деликатни. Изгарянето ще аргументи още повече проблеми, в сравнение с елементарна простуда. По-добре е да нъстържите един от тези артикули на тънко ренде и надълбоко да вдишвайте парите през носа си.

Грешка 4. Затопляне на краката
Краката при настинки и хрема могат да се затоплят, само че единствено с помощта грелка или горчица в чорапите. Но не трябва да употребявате мокри чорапи. Когато памучните чорапи са намокрени с топла вода и са обути на кракатау а от горната страна им се поставят найлонови торбичи, краката стартират да се изпотяват. Тази процедура е друга неточност при лекуването на елементарна простуда - тя може единствено да обостри заболяването.

Грешка 5. Приемане на антибиотици
Антибактериалните медикаменти са изцяло неефективни, в случай че хремата е породена от вируси или алергени. Освен това те нарушават чревната микрофлора и отслабват имунната система. И това е друга постоянно срещана неточност - антибиотиците не могат да излекуват хрема.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР