Хранителните продукти няма да поскъпнат от увеличението на цената на

...
Хранителните продукти няма да поскъпнат от увеличението на цената на
Коментари Харесай

Храните няма да поскъпнат, увери Порожанов

Хранителните артикули няма да нарастнат от нарастването на цената на тока заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в ефира на bTV.

Според земеделския министър не се чака нарастване на цените. По думите му в България има нормализирани цени в отглеждането на животни.

Порожанов подчертава, че всекидневно при предпоставки за по-висок ток има и прогнози за по-скъпа продукция. Това била позицията на бизнеса.

" В производството има и доста дотации и предпоставки за повишение на цената към преработвателите не би следвало да има ", изясни министър Порожанов.

Той посочи, че по време на празниците са направени над 2800 инспекции за сигурността на храните.

" Фрапиращите нарушавания са общоприети за жалост - липса на документи за предлаганата храна, изминал период на валидност, погрешно предпазване на храни. Възбранени са 4000 тона артикули от скотски генезис ", посочи министърът и добави във връзка двойния стандарт при храните, че е нужно Европейска комисия да утвърди единна методология, по която да се създадат всеобщи проучвания на храните.

За единно законодателство обаче еврокомисията не се е съгласила.

По мотив цените на питателните артикули, министърът на земеделието към този момент е приказвал с представители на огромните вериги у нас. Бизнесът го уверил, че храната няма да става по-скъпа и декларирали, че това са цени, препоръчани и м от специалистите им по ценообразуване.

Бъдещата обща селскостопанска политика ще бъде тематика по време на европредседателството ни, подчертава Порожанов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР