Хранителните добавки, богати на витамини, често съдържат големи количества активно

...
Хранителните добавки, богати на витамини, често съдържат големи количества активно
Коментари Харесай

Предозирането с хранителни добавки е опасно

Хранителните добавки, богати на витамини, постоянно съдържат огромни количества интензивно вещество. Могат да бъдат закупени елементарно, без рецепта и лекарско наставление. Експертите ги разказват като средства за обогатяване хранителния банкет на актуалния човек.

" Тяхната роля е предопределена не да лекуват и излекуват, или защищават от несъмнено заболяване, а единствено да обогатяват хранителния му импорт ", сподели експертът по хранене и диететика проф. Донка Байкова пред Bulgaria ON AIR.

Нарастващият интерес към витамините е желанието на хората да компенсират неналичието им в хранителния режим.

" Да, има предозиране, има заслепение на лица, които прекомерно доста се осведомят. И тук е рискът ", добави проф. Байкова.

Прекаленият банкет на провитамин А основава опасности за черния дроб и даже води до рак на белия дроб, до момента в който несъразмерният банкет на манган и фосфор пък може да докара до клетъчни увреждания.

Наблюденията демонстрират, че предозирането с огромно количество хранителни добавки може да аргументи формиране на микроаденом на хипофизата.

" Не би трябвало да прекаляваме в приема. Самолечението с такива хранителни добавки води до една свръхактивност на имунната система, надлежно до отключване на автоимунни болести ", акцентира експертът по хранене и диететика.

Напоследък нашият модел на хранене е стеснен във връзка с разнообразието. За да поддържаме здравословното положение, ежедневно имаме потребност от към 60 разнообразни хранителни субстанции.

Според експертът по двигателна интензивност Пламен Христов основаването на добър хранителен проект е незаместим.

" Много постоянно в хранителната промишленост се експлоатира мързелът на хората и нещата са показани тъкмо по този начин, че да наподобяват елементарно осъществими с потреблението на някакви вещества ", разяснява той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР