Хранителните алергии и непоносимости стават все по-чести и въпреки че

...
Хранителните алергии и непоносимости стават все по-чести и въпреки че
Коментари Харесай

Испански учени създават бърз тест за откриване на алергени в храната

Хранителните алергии и непоносимости стават все по-чести и макар че постоянно сме склонни да ги приравняваме, клиничното им значение е доста друго. Непоносимостта предизвиква на първо място храносмилателни признаци, които макар и доста досадни, нормално не са съществени. Обратно, алергичната реакция е съпроводена от кожни обриви, сърбеж, повръщане, кашлица, зной или пристъп, и може да бъде доста сериозна и животозастрашаваща.

Няма нищо по-добро от данните, с цел да разберем мащаба на казуса: в света към 520 милиона души страдат от хранителни алергии като от тях два милиона са в Испания, написа.

Но тези числа, които се обработват сега, скоро ще бъдат остарели, защото специалистите предвиждат доста нарастване на засегнатите през идващите години. Всъщност в Съединените щати случаите на анафилаксия, породена от храна, са се нараснали с 380%, което допуска доста нарастване на продажбите на медикаменти за тези реакции от 2,4 милиарда $ през 2020 година на 5,3 милиарда през 2027 година, съгласно PR Newswire.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР